Reklama
Bramborové placky s avokádovou pomazánkou
Fotogalerie:

Bramborové placky s avokádovou pomazánkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pomazánku můžeme připravit s jogurtem místo másla a dochutit ji prolisovaným česnekem.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 100 g celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • sůl a pepř podle potřeby
  • 1 avokádo
  • 3 vejce natvrdo
  • 30 g másla
  • 1 snítka kopru
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, promačkáme šťouchadlem a přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl a pepř.

  2. Avokádo oloupeme, rozmačkáme ho vidličkou na kaši a přimícháme na kostičky pokrájená uvařená vajíčka. Přidáme máslo, sůl, pepř a snítku kopru. Vše pečlivě propracujeme.

  3. Z bramborové směsi namočenýma rukama tvarujeme placky, které osmahneme v mikrovlnné troubě na crispu potřeném olejem (popř. na teflonové pánvi).

  4. Hotové placky spojíme avokádovou pomazánkou a podáváme.

Tip redakce

Když placičky připravujeme na pánvi, je dobré ji potřít tenkou vrstvou oleje. Zabráníme tak přichycení placek a při otáčení se neroztrhají.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky

Občas nám maminka dovolí, abychom si pod dohledem připravily samy nějakou dobrotu. ...
Škola vaření /20.10.09
Zapečené párty toasty

Zapečené párty toasty

Chodím do první třídy a někdy mi maminka dovolí pozvat si domů kamarády. Po hraní ...
Škola vaření /16.12.10
Letní vánek s broskvemi

Letní vánek s broskvemi

Dobrý zákusek vždycky přijde vhod. Tento vynikající dezert bude ještě lepší, když si...

Škola vaření /22.09.13
Muffiny

Muffiny

Muffiny si dáváme s kamarádkou k čaji.
Karolínka Kňavová, Stará Huť
...
Škola vaření /20.10.10
Pečené lilky s masem

Pečené lilky s masem

Opečená zelenina chutná výborně.
Tereza Smrčková, Praha
Škola vaření /09.01.10
Kuře z jedné pánve

Kuře z jedné pánve

Podle receptu

Mileny Olivové z Rožnova pod Radhoštěm

Škola vaření /03.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu