Reklama
Bramborové placičky
Fotogalerie:

Bramborové placičky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Maminka mi vždycky udělá těsto a já mám na starosti vykrajování.
Markéta Hraničková, Brno (6 let)

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 vejce
  • 100 g solamyl
  • 200 g krupice
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory dobře opláchneme a neoloupané je dáme vařit do osolené vody. Když jsou měkké, slijeme z nich vodu a necháme je alespoň trochu zchladnout.
  2. Mírně teplé (rozhodně ne horké) brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Přidáme vejce, krupici a solamyl a uděláme těsto.
  3. Těsto nenecháme stát, hned je zpracujeme. Na pomoučeném vále rozválíme na plát. Vykrajovátkem tvoříme tvary nebo děláme placky. Na oleji osmažíme dozlatova.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborovo-cibulový  koláč

Bramborovo-cibulový koláč

Dej si trochu práce a připrav své rodině či přátelům výborný voňavý koláč. ...
Škola vaření /17.06.13
Jablečný závin

Jablečný závin

Moučníky od maminky mám moc rád a tenhle už zvládnu připravit i sám.
...
Škola vaření /16.11.09
Tagliatelle se špenátem

Tagliatelle se špenátem

Jídla z těstovin mám nejraději a zjistil jsem, že se dají i velice snadno ...

Škola vaření /06.02.14
Bářiny muffiny

Bářiny muffiny

Hrozně ráda pozoruju maminku při pečení. Sama mám moc ráda sladké, a proto jsem ji ...
Škola vaření /03.10.08
Irský nepečený dort

Irský nepečený dort

Je mi teprve 6 let, ale s mamčinou pomocí zvládnu tuhle krásnou dobrůtku a mohu ji ...
Škola vaření /30.01.11
Losos s chřestem

Losos s chřestem

Velmi zdravé, výtečné a snadné na přípravu.
Tereza Slámová, ...
Škola vaření /25.02.10
 

Nejnovější

Pikantní kotlety

Pikantní kotlety

Grilovaná rychlovka k obědu. Veronika Poláčková, Mýto
Vaříme express /27.08.14
Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus se dá jíst i nasladko, například s javorovým sirupem. Vynikající je i tato ...
Zdravě a chutně /27.08.14
Polníčkový salát s gorgonzolou

Polníčkový salát s gorgonzolou

Gorgonzolu nenahrazujte nivou, není to pak ono.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.08.14
Grilované vepřové plátky

Grilované vepřové plátky

Batáty mají na talíři krásnou oranžovou barvu a nalákají každého.

Jana Kokošková, ...

Všehochuť /27.08.14
Kynuté koláče s hruškovými povidly

Kynuté koláče s hruškovými povidly

Když podzim zavoní hruškami, vaříme povidla, kterými potom plníme koláče a jiné ...
Sladký život /27.08.14
Řezy Mrož

Řezy Mrož

Tyto řezy chutnají úžasně jako nanuk Mrož.

Petra Ferštlová, Rakovník

Sladký život /27.08.14
Krůtí stehna na špeku

Krůtí stehna na špeku

Jednoduchý recept z babiččiny kuchyně.

Petra Holická, České Budějovice

Škola vaření /26.08.14
Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Vepřové maso s mrkví tvoří opravdu velmi lahodnou kombinaci.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.08.14
Brambory plněné brynzou

Brambory plněné brynzou

Hmmm... Výborné! A jako příloha? Kyška nebo podmáslí. Dobře vychlazené.
Vlaďka ...
Vaříme express /25.08.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1408

Letní pečení

Letní speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama