BURDA Digital Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim apetit online.czApetitonline moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept SvetZeny.czSvětŽeny chip.czChip Hrej.czHrej Elleshop.czElleShop ApetitShop.czApetitShop JoyOnline.czJoy Marie ClaireMarie Claire
více
Reklama
Bramborové placičky
Fotogalerie:

Bramborové placičky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Maminka mi vždycky udělá těsto a já mám na starosti vykrajování.
Markéta Hraničková, Brno (6 let)

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 vejce
  • 100 g solamyl
  • 200 g krupice
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory dobře opláchneme a neoloupané je dáme vařit do osolené vody. Když jsou měkké, slijeme z nich vodu a necháme je alespoň trochu zchladnout.
  2. Mírně teplé (rozhodně ne horké) brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Přidáme vejce, krupici a solamyl a uděláme těsto.
  3. Těsto nenecháme stát, hned je zpracujeme. Na pomoučeném vále rozválíme na plát. Vykrajovátkem tvoříme tvary nebo děláme placky. Na oleji osmažíme dozlatova.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Jednoduchý koláč zvládne i malé dítě. D. a Š. Záškolní, Šenov
Škola vaření /07.06.13
Dětský sen

Dětský sen

Jsme kamarádky, které moc rády mlsají.
Adélka Wimmerová
a Nikolka Pištorová, ...
Škola vaření /22.03.10
Špenátové noky

Špenátové noky

Špenát je nejen hodně zdravý, ale s trochou fantazie se z něj dá vykouzlit výborné ...
Škola vaření /01.07.13
Jehněčí v pomalém hrnci

Jehněčí v pomalém hrnci

Velmi jemné maso pečené spolu s brambory v "Pomalém hrnci", sice trošku zdlouhavé na ...

Škola vaření /01.06.12
Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Jídla se zeleninou mám nejraději.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /06.02.14
Kokosový řez

Kokosový řez

U nás doma se pečou rychlé a jednoduché hrnečkové pochoutky.
Aneta Koželuhová, ...
Škola vaření /03.10.08
 

Nejnovější

Zajíčci z jidáškového těsta

Zajíčci z jidáškového těsta

Trochu jinak tvarované jidáše. Klára Smolíková, Mělník
Sladký život /19.04.14
Velikonoční zapečená vejce se žampiony

Velikonoční zapečená vejce se žampiony

Tento výborný nákyp se hodí k obědu i k večeři.
Lenka Enderlová, ...
Škola vaření /19.04.14
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Velikonoční kuřátko s nádivkou a tymiánovými brambůrky

Velikonoční kuřátko s nádivkou a tymiánovými brambůrky

Toto jídlo u nás o Velikonocích nikdy nesmí chybět.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

...
Všehochuť /18.04.14
Velikonoční beránek z oříškového těsta

Velikonoční beránek z oříškového těsta

Od doby co ho dělám, nikdo jiný nechce.

Martin Budský, Ústí nad Labem

Sladký život /18.04.14
Křehká roláda

Křehká roláda

Je rychle hotová a ještě rychleji je pryč.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /17.04.14
Pečený medový salát

Pečený medový salát

Recept jsem si přivezla z dovolené a zeleninka je opravdu skvělá.

Karolína ...

Zdravě a chutně /17.04.14
Velikonoční barevné sušenky

Velikonoční barevné sušenky

Veselé cukroví, které rozjasní sváteční stůl. Bude se líbit dětem a pochutnají ...

Sladký život /17.04.14
Staročeský trdelník

Staročeský trdelník

Pochoutka dobře známá z trhů a posvícení.

Radomíra Lipovská, Přímětice

Sladký život /17.04.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
special_v_krouzkove

Speciál Tradiční české recepty

Další vydání speciálu Pošli recept v praktické kroužkové vazbě je tady, tentokrát zaměřené na Tradiční české recepty.

více
special-s-1404

Speciál Velikonoce

Velikonoce se blíží mílovými kroky. Další speciální vydání Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama