Reklama
Bramborák
Fotogalerie:

Bramborák

Jonáš Mulderer

Praha
Někdy ještě každý bramborák dávám do ubrousku, aby se do něj vpil přebytečný olej. Pak si všichni pochutnáme.
Jonáš Mulderer, Praha

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 3 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • špetka majoránka
  • 250 g mouka polohrubá
  • špetka sůl
  • 30 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. krok2 Přidáme k nim prolisovaný česnek, obě celá vejce, majoránku, polohrubou mouku a nakonec směs osolíme a pořádně promícháme.
  3. krok3 Rozpálíme olej, na něj lžící dáváme těsto, které z obou stran smažíme dozlatova.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Dobře připravená křidýlka jsou častokrát mnohem lepší než sušší maso z kuřecích ...
Škola vaření /19.09.16
Rozmarýnové kuřátko

Rozmarýnové kuřátko

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Škola vaření /05.10.16
Čokoládové želvičky

Čokoládové želvičky

S výrobou roztomilých želviček si vyhrají i děti.
Helena Součková, Praha
Škola vaření /12.11.08
Bramboráčky s nivou a uzeným

Bramboráčky s nivou a uzeným

Mám je moc rád k večeři a umím je připravit sám.
Richard ...
Škola vaření /15.09.09
Nedělní štóla

Nedělní štóla

Je mi 13 let a štólu jsem pekla už několikrát.
Šárka Daňhelová, ...
Škola vaření /20.10.09
Bramborový salát

Bramborový salát

Salát je vynikající k řízkům, pečené krůtě či ke kuřeti.

Veronika Poláčková, ...

Škola vaření /10.12.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama