Neznám nikoho, komu by nechutnaly.
Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- Na bramboráčky:
- 8–10 středních brambor
- 6 stroužků česneku
- 1 vejce
- podle potřeby sůl
- trocha majoránky
- trocha drceného kmínu
- podle chuti pepř
- 2 lžíce hrubé krupice
- 8 lžic hladké mouky
- na smažení olej
- Na směs:
- trocha oleje
- 1 cibule
- 500 g kuřecích řízků ze stehen
- podle potřeby sůl
- trocha grilovacího koření
- 200 ml zeleninové směsi na toasty
- na zahuštění škrobová moučka
- 100 g eidamu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Na bramboráčky si nastrouháme brambory, utřeme česnek, přidáme vejce. Osolíme, okořeníme, přidáme krupici, hladkou mouku a dobře promícháme. Smažíme po obou stranách dozlatova.
-
2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, posypeme grilovacím kořením a chvíli restujeme. Potom přilijeme zeleninovou směs a dusíme, dokud maso nezměkne. Zahustíme podle potřeby trochou škrobové moučky.
-
3. Na talíř si dáme bramboráčky, masovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem.