Reklama
Bramboráčky s masovou směsí
Fotogalerie:

Bramboráčky s masovou směsí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neznám nikoho, komu by nechutnaly.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • Na bramboráčky:
  • 8–10 středních brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 1 vejce
  • podle potřeby sůl
  • trocha majoránky
  • trocha drceného kmínu
  • podle chuti pepř
  • 2 lžíce hrubé krupice
  • 8 lžic hladké mouky
  • na smažení olej
  • Na směs:
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 500 g kuřecích řízků ze stehen
  • podle potřeby sůl
  • trocha grilovacího koření
  • 200 ml zeleninové směsi na toasty
  • na zahuštění škrobová moučka
  • 100 g eidamu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Na bramboráčky si nastrouháme brambory, utřeme česnek, přidáme vejce. Osolíme, okořeníme, přidáme krupici, hladkou mouku a dobře promícháme. Smažíme po obou stranách dozlatova.

  2. 2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, posypeme grilovacím kořením a chvíli restujeme. Potom přilijeme zeleninovou směs a dusíme, dokud maso nezměkne. Zahustíme podle potřeby trochou škrobové moučky.

  3. 3. Na talíř si dáme bramboráčky, masovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krachle

Krachle

Malé pohoštění za lidovou cenu Míša Richter, Hořelice
Škola vaření /05.01.09
Kuřecí plátky se sýrem a broskví

Kuřecí plátky se sýrem a broskví

V tomto jídle je všechno, co mi chutná, maso, ovoce i sýr.
Vratislav Tancer, ...
Škola vaření /05.08.11
Karotkový chlebíček

Karotkový chlebíček

Připraveno podle receptu

Marka Stoklasy z Brna

Škola vaření /30.03.18
Hravá svačina

Hravá svačina

Trocha fantazie, a jídlo tě bude bavit.

Jana Rotová, Jihlava

Škola vaření /21.08.16
Vláčné sýrové koláčky

Vláčné sýrové koláčky

Vendula Chrzová, Litvínov
Škola vaření /08.11.18
Taštičky se zelím

Taštičky se zelím

Dobré jídlo přece stojí za trochu námahy.
Renek Koudelka, Prostějov
Škola vaření /26.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu