Jsou skvělé jak teplé, tak studené.
Martin Šimara, 13 let, Ostrava
Ingredience
- 6 ks velké brambory
- 4 velké cibule
- 500 g kuřecí maso
- 2 lžíce olej
- 3 lžíce solamyl
- 30 g mouka
- 2 lžičky sůl
- 2 lžíce worcesterská omáčka a maggi
- 2 lžíce karí a pepř
- 2 lžíce sladká paprika
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory a cibule oloupeme. Cibuli nasekáme nahrubo a brambory nastrouháme. Maso nakrájíme na kostičky. V míse vše smícháme a přidáme olej, solamyl, mouku, worcester a maggi. Vmícháme karí, pepř a sladkou papriku. Necháme 30 mi-
nut odpočívat. -
Na rozpáleném oleji smažíme placky jako klasické bramboráčky.