Reklama
Reklama
Bramboračka
Fotogalerie:

Bramboračka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Anička a Maruška Pecharovy už se dokáží v kuchyni pořádně otáčet. Malá Barunka zatím sestřičky spíš pozoruje, ale už dnes je to nerozlučná trojka.
Pecharovi, Praha

Ingredience

  • brambory
  • mrkev
  • vejce
  • petrželka
  • majoránka
  • celer
  • houby sušené

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kořenovou zeleninu a brambory dobře opláchneme a důkladně očistíme. Potom brambory oloupeme a vše pokrájíme na drobné kousky.
  2. krok2
    Do hrnce nalijeme 1,5  l vody, osolíme ji, okmínujeme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vhodíme kostičky zeleniny a polévku necháme zvolna vařit. Můžeme přidat i sušené nebo mražené houby. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Rozředíme jíšku trochou studené vody a rozmíchanou přilijeme do hrnce, kde se vaří zelenina.
  3. krok3
    Jíšku musíme v polévce důkladně povařit, aby byla mouka dobře stravitelná, nejlépe 20 minut. Potom přidáme pepř, majoránku, a pokud ji máme rádi, tak i hrst pokrájené zelené natě.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jogurtové dalamánky z domácí pekárny

Jogurtové dalamánky z domácí pekárny

Pečivo, které si připravíme sami, je bezkonkurenční. Alžběta Vaňková, Beroun ...
Škola vaření /13.06.17
Česnekové skopové

Česnekové skopové

Časově náročnější, ale o to chutnější.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /08.03.17
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Batátová polévka se sýrem feta

Batátová polévka se sýrem feta

Chuťově výrazný sýr polévce dodá šmrnc.

Michaela Šupáková, Ostrava

Škola vaření /21.01.17
Bramborové řezy

Bramborové řezy

Podávám k nim salát z čerstvé zeleniny, na druhu nezáleží, řídím se ...

Škola vaření /09.08.16
Dobrota z hlívy

Dobrota z hlívy

Do karbanátků můžeš vmíchat také sekanou petrželku.

Lucie Pěničková, ...

Škola vaření /21.06.16
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama