Reklama
Boloňská omáčka
Fotogalerie:

Boloňská omáčka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Určitě ji vyzkoušej, nám moc chutnala.

Petra Geletičová, Smirady

Ingredience

  • 1/2 balení sójového granulátu
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 rajský protlak
  • špetka soli
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • podle potřeby olej
  • podle chuti třtinový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Sójový granulát nasypeme do vývaru a povaříme 10 minut, občas promícháme.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s plátky česneku, přidáme scezený granulát, konzervovaná rajčata a rajský protlak. 

  3. Osolíme, přidáme bazalku a povaříme 15 minut. Dosladíme třtinovým cukrem podle chuti. Podáváme se špagetami.


Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Klára Macurková, Liberec
Škola vaření /22.10.19
Bramborové placičky

Bramborové placičky

Maminka mi vždycky udělá těsto a já mám na starosti vykrajování.
Markéta ...
Škola vaření /23.12.11
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Dana Kunertová, Domažlice

Škola vaření /14.01.19
Mléčná rýže s broskvemi

Mléčná rýže s broskvemi

Jednoduchá, rychlá a děti ji milují!

Vendula Provazníková, Dolní Kounice

Škola vaření /16.08.13
Kuřecí rolka na pomerančích

Kuřecí rolka na pomerančích

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /24.02.18
Ajvar z paprik

Ajvar z paprik

Hodí se mít ho do zásoby

Podle receptu Lenky Plchové z Krnova

Škola vaření /07.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu