Reklama
Bochánky s medvědím česnekem
Fotogalerie:

Bochánky s medvědím česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Markéta Malá, Mělník

Ingredience

  • 400–450 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • špetka cukru
  • 1 lžička soli
  • 70 ml olivového oleje
  • 200 ml vlažné vody
  • svazek medvědího česneku
  • na potření olej
  • na posypání parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do hladké mouky uděláme důlek. K jedné straně nasypeme droždí, cukr, ke straně druhé sůl. Dále přidáme olivový olej, vlažnou vodu, drobně posekaný medvědí česnek a vše promícháme (ideální je zpracovat těsto v domácí pekárně).

  2. Těsto necháme v teple nakynout. Rozdělíme ho na 16 stejných dílků a z každého vytvarujeme bochánek. Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme je trochou oleje a povrch posypeme najemno strouhaným parmazánem.

  3. Bochánky vložíme do předehřáté trouby a pečeme je při 180 °C. Necháme vychladnout a podáváme s pomazánkou.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Dělal jsem je pro maminku, jsou výborné! Vojtěch Mach,13 let, Praha
Škola vaření /27.02.14
Karboše z krůty a knedlíků

Karboše z krůty a knedlíků

Zužitkuješ zbytky – karlovarský knedlík je místo strouhanky.

Vlaďka ...

Škola vaření /18.06.16
Hrnkové koka řezy

Hrnkové koka řezy

Výborný zákusek k odpolednímu čaji. 

Gabriela Jílková, Lezník 

Škola vaření /05.07.12
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Zapékané kuřecí řízky

Zapékané kuřecí řízky

Naše pětiletá Anežka je odmalička zvyklá na zeleninu, jíme ji denně. Ráda pomáhá ...
Škola vaření /20.10.08
Zapečené brambory se špenátem

Zapečené brambory se špenátem

Ráda hledám něco nového a tentokrát nám moc chutnalo. 

Kristýna Nováková, ...

Škola vaření /23.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu