Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.
Suroviny
zelí kysané
150
g
propláchnuté a nadrobno pokrájené
brambory
2
ks
středně velké, oloupané a pokrájené na kousky
zakysaná smetana
250
ml
ocet
žloutek
1
ks
máslo
30
g
mouka
20
g
sůl
Postup
1
Do hrnce s litrem vody dejte kmín, sůl a brambory a asi 5 minut vařte.
2
Pak přidejte zelí a vařte další čtvrt hodinu, aby zelí změklo.
3
Zakysanou smetanu smíchejte s moukou, přidejte do polévky, podle chuti dolaďte octem, přidejte žloutek, máslo, papriku a zelňačku ještě malou chvíli povařte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů)
- Menu inspirované první republikou: Uvařte si retro oběd(18 receptů)