Reklama
Bílá zelná polévka
Fotogalerie:

Bílá zelná polévka

Pavlínka Libová

Tábor
Vaříme ji u nás v jižních Čechách.
Pavlínka Libová, Tábor

Ingredience

  • 1/2 hlávky zelí
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 1 cibule
  • 4 kuličky nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • 3 bobkový list
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 hrnek smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí omyjeme a nakrouháme, košťál odstraníme. Zelí dáme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a koření a odkryté vaříme 15 minut.
  2. Zatím rozmícháme mouku ve smetaně. Vlijeme do polévky a vaříme společně dalších 10–15 minut.
  3. Hotovou polévku hned podáváme. Můžeme ji doplnit čtvrtkami natvrdo uvařeného vejce.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tříbarevné tvarohové řezy

Tříbarevné tvarohové řezy

Babička mi trošku pomáhá, ale za chvilku si troufnu upéct tuhle dobrotu úplně sám. ...
Škola vaření /24.11.10
Zeleninový salát s toastem

Zeleninový salát s toastem

Od září začnu chodit do školy. Budu se učit číst, psát a počítat. Ale vařit prý ...
Škola vaření /13.08.08
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...

Škola vaření /23.08.17
Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Moje oblíbená večeře, těstoviny doporučuji.

Václav Kalista, 13 let, Havlíčkův Brod

Škola vaření /25.08.15
Batátová polévka se sýrem feta

Batátová polévka se sýrem feta

Chuťově výrazný sýr polévce dodá šmrnc.

Michaela Šupáková, Ostrava

Škola vaření /21.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu