Reklama
Bílá polévka s vejcem
Fotogalerie:

Bílá polévka s vejcem

Ivana Bartušková

Bítovčice
Hlavně teď v zimě zahřeje a dodá sílu!
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 250 g brambory
  • 1,5 l voda
  • sůl
  • pepř
  • 2 bujón slepičí
  • 4 kuličky nové koření
  • 1 cibule
  • kopr
  • mouka polohrubá
  • 1 šlehačka
  • 1 vejce
  • podle chuti ocet

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Do vody dáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, pepř, bujon, nové koření, cibuli, kopr a vaříme asi 20 minut. 
  2. Potom vyjmeme koření a cibuli. Zahustíme polohr. moukou s rozšlehaným vejcem a šlehačkou.

    TIP: Do polévky můžeme přidat čerstvé či sušené houby.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Máš ráda špenát? Zkus si z něho udělat polévku. Skvěle zasytí. Michaela Prokopová, ...
Škola vaření /08.07.12
Maminčina kapustová polévka

Maminčina kapustová polévka

Kdo má rád kapustu, jistě nepohrdne touto polévkou.

Monika Nejedlá, Staré Sedliště

Škola vaření /26.09.16
Palačinky s překvapením

Palačinky s překvapením

Velmi lahodný dezert.

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /22.04.17
Listový koláč s olivami

Listový koláč s olivami

Vrchní vrstva těsta by měla být křupavá.

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /21.01.17
Plněná kapsa s omáčkou

Plněná kapsa s omáčkou

Večeře byla jako z drahé z restaurace.

Ivana Konvičková, Jílové

Škola vaření /05.06.16
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Od těch masových téměř k nerozeznání...
Škola vaření /30.04.12
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama