Reklama
Bažant s jeřabinami
Fotogalerie:

Bažant s jeřabinami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 bažant
  • 80  g slaniny
  • 1 velká cibule
  • cukr, sůl
  • 4 hřebíčky
  • 5 kuliček černého pepře
  • tymián
  • špetka zázvoru
  • 200  ml bílého vína
  • kompotované jeřabiny

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěného bažanta rozdělíme na čtvrtky a protkneme slaninou.

  2. Zbytek slaniny nakrájíme na kostky, rozškvaříme, zpěníme na ní cibuli a vložíme připravené čtvrtky.

  3. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Podléváme vypečenou šťávou.

  4. Pokličku odstraníme, vyndáme porce bažanta, koření a přimícháme jeřabiny.

  5. Krátce podusíme, vrátíme porce bažanta a dochutíme cukrem se solí. Podáváme s bramborovými plackami.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hamburger v kabátku

Hamburger v kabátku

Můžeš přidat kečup a hořčici. Hana Veselá, Žirovnice
Škola vaření /25.07.16
Čokoládové muffinky

Čokoládové muffinky

Mám ráda moučníky a ty nejlepší umím dokonce sama upéct.
Lenka Petrášová, ...
Škola vaření /10.10.08
Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Pozor na to, aby se sýr na povrchu při pečení nespálil. 

Lenka Říhová, ...

Škola vaření /04.07.16
Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Iveta Kyselová, Bystřice

Škola vaření /19.03.18
Plněné žampiony s vejci

Plněné žampiony s vejci

Večeře pro celou rodinu

Podle receptu Dominiky Liškové z Olomouce

Škola vaření /22.02.20
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu