Reklama
Bažant na víně
Fotogalerie:

Bažant na víně

Josef Bartušek

Bítovčice
Jestli máš ráda zvěřinu, upeč si ho.
Josef Bartušek, Bítovčice

Ingredience

  • 1 bažant
  • 100 g slanina
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 3–4 zrnka nové koření
  • 2 bobkový list
  • špetka rozmarýn
  • 500 ml víno červené
  • 100 g žampiony
  • 100 g cibulky sterilované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Bažanta rozdělíme na osm dílů a protáhneme částí libové slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme. Přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.
  2. Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a zvolna dusíme (či spíše vaříme) doměkka. Před dohotovením doplníme nakrájenými žampiony, cibulkami a ještě krátce podusíme. Podáváme s bramborami nebo rýží.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Madlenčiny houstičky

Madlenčiny houstičky

Mamince v kuchyni ráda pomáhám.

Madlenka Ryjáčková, Jistebnice

Škola vaření /07.03.16
Rychlé rizoto s mletým masem

Rychlé rizoto s mletým masem

Recept na rizoto mám od maminky.

Jana Kučerová, Praha

Škola vaření /03.10.12
Bářiny muffiny

Bářiny muffiny

Hrozně ráda pozoruju maminku při pečení. Sama mám moc ráda sladké, a proto jsem ji ...
Škola vaření /03.10.08
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Hodí se jako pohoštění nebo snadná večeře.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /20.01.17
Zapečené houby se zeleninou

Zapečené houby se zeleninou

Podávám je s česnekovou bagetou.

Petr Červenka, Třebíč

Škola vaření /08.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu