Reklama
Batátová polévka se sýrem feta
Fotogalerie:

Batátová polévka se sýrem feta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuťově výrazný sýr polévce dodá šmrnc.

Michaela Šupáková, Ostrava

Ingredience

  • 2 středně velké batáty neboli sladké brambory
  • 2 větší mrkve
  • 1 červená cibule
  • kousek zázvoru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • trocha soli a pepře
  • 30 g sýra feta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Batáty, mrkev, cibuli a zázvor si nakrájíme na kostičky, které několik minut společně opékáme na rozehřátém olivovém oleji. Poté směs zalijeme vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká. 

  2. Potom polévku rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme a ozdobíme sýrem feta, případně čerstvými bylinkami.   

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí plátky s hořčičnou omáčkou

Krůtí plátky s hořčičnou omáčkou

Podle receptu Jany Drdové z Litvínova
Škola vaření /10.10.18
Vepřové mráčky

Vepřové mráčky

Na vepřovém si moc rádi pochutnávají děti i manžel.

Radka Knapová, Jičín

Škola vaření /23.03.12
Ořechové rohlíčky III

Ořechové rohlíčky III

Maminka je peče nejlíp na světě. Snědla bych je na posezení.
Anička Kuptová, Brno
...
Škola vaření /12.11.08
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Sýrový chlebíček s chřestem

Sýrový chlebíček s chřestem

Připraveno podle receptu

Věry Kašparové z Prahy

Škola vaření /25.03.18
Krůtí stehno na houbách

Krůtí stehno na houbách

Stejně lze upravit králíka

Podle receptu Tamary Kostelíčkové z Brna

Škola vaření /08.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu