Reklama
Ajvar z paprik
Fotogalerie:

Ajvar z paprik

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se mít ho do zásoby

Podle receptu Lenky Plchové z Krnova

Ingredience

  • 5 velkých červených paprik
  • 2 lilky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 feferonka (nemusí být)
  • sůl podle chuti
  • 100 ml olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

5 středních sklenic

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Papriky a lilky dáme na plech s pečicím papírem. Lilky na několika místech propíchneme nožem, aby mohla unikat pára.

  2. krok2

    Vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a pečeme, dokud papriky nezačnou černat a lilky měknout, trvá to 20–30 min.

  3. Necháme chvíli vychladnout. Z paprik sloupneme slupku a vyjmeme jádřinec, lilky oloupeme. Vše nakrájíme na kousky a vložíme do kastrolu.

  4. Zalijeme olivovým olejem, osolíme, přidáme nakrájený česnek, feferonku a přivedeme k varu.

  5. Dusíme na mírném plameni 30 minut, občas promícháme. Nakonec do zeleninové směsi vymačkáme šťávu z citronu a rozmixujeme. Ještě horké naléváme do vymytých sklenic, uzavřeme a sterilujeme v hrnci s vroucí vodou 30 minut.

  6. Podáváme k pečenému masu, na chlebíčky nebo můžeme přidávat do omáček.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Labužníkova panenka s anglickou slaninou

Labužníkova panenka s anglickou slaninou

Koupit kvalitní maso se rozhodně vyplatí. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /12.08.16
Krůtí plátky s rýží

Krůtí plátky s rýží

Když má máma práci, připravím jednoduchý oběd.

Štěpán Rozman, 13 let, Praha

Škola vaření /07.05.14
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Čokoládové želvičky

Čokoládové želvičky

S výrobou roztomilých želviček si vyhrají i děti.
Helena Součková, Praha
Škola vaření /12.11.08
Drůbeží játra s tymiánem

Drůbeží játra s tymiánem

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /02.02.18
Domácí králičí polévka

Domácí králičí polévka

Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt.

Marie Šulová, Měřín

Škola vaření /21.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu