Reklama
Reklama
Zvěřinový guláš
Fotogalerie:

Zvěřinový guláš

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro tatínka.

Simona Trčková, Přílepy

Ingredience

  • 1 kg srnčí plece (kančí, daňčí...)
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky jalovce
  • 4 bobkové listy
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 3 velké cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • rajského protlaku
  • červeného vína 70 g
  • strouhaný perník k zahuštění 200 ml
  • brusinky (nemusí být) dle potřeby
  • podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

270 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme koření, utřený česnek a zalijeme olejem. Promísíme a necháme do druhého dne v chladu marinovat. 

  2. krok2

    Cibuli na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme maso i s kořením a restujeme, až se ze všech stran zatáhne. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, zaprášíme mletou paprikou, přidáme rajský protlak a společně restujeme 10 minut. 

  3. Podlijeme vínem, přiklopíme a pomalu dusíme 2 hodiny. Průběžně promícháváme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso bylo do 2/3 ponořené. Nakonec zahustíme strouhaným perníkem a můžeme přimíchat lžíci brusinek.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové. Alena ...
Škola vaření /06.06.14
Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Dobroty z prasátka v jednom talíři.

Eva Samková, Telč

Škola vaření /18.07.17
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /22.10.12
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je ...

Škola vaření /06.03.12
Marmeládová směska

Marmeládová směska

Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
...
Škola vaření /19.11.10
Křenová omáčka

Křenová omáčka

Mandle omáčku zahustí a dodají jí šmrnc.

Květa Rozkývalová, Litvínov

Škola vaření /08.07.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama