Reklama
Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou
Fotogalerie:

Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se k nim brambory

Tereza Balbínová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 500  g mletého masa ze zvěřiny
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžička koření Divočina
  • 1 vejce
  • 150  g vařených brambor
  • 1 malá cibule
  • malá cibule
  • sladké nebo pálivé papriky (podle vlastní chuti)
  • dle potřeby zeleninový vývar
  • 200  g zakysané smetany
  • 1 hrst nasekané petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžičku koření Divočina, vejce, uvařené a rozmačkané brambory a nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Vše dobře rozmícháme a uděláme kuličky. V kastrole rozehřejeme 3 lžíce oleje, vložíme masové kuličky a krátce je ze všech stran opečeme. Poté kastrol odstavíme, kuličky posypeme lžičkou sladké nebo pálivé papriky a promícháme. Kuličky podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, kastrol vrátíme na sporák a dusíme doměkka.

  3. Nakonec vmícháme smetanu a nasekanou petrželku, podle chuti dosolíme, krátce prohřejeme, ale již nevaříme.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Zvěřina je bohužel nedostatkové zboží, jinak bychom ji měli na stole mnohem ...
Škola vaření /29.03.10
Sladkokyselá zelenina

Sladkokyselá zelenina

K masu nemusíte podávat jen klasické přílohy, jako je rýže nebo knedlíky. Tato ...
Škola vaření /24.04.13
Vepřové na česneku, špenát a knedlík

Vepřové na česneku, špenát a knedlík

Vylepšená klasika

Diana Valová, Domažlice

Škola vaření /11.02.18
Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji.

Dita Kunešová, ...

Škola vaření /19.09.16
Kuře načerno

Kuře načerno

Staré recepty mají své kouzlo, stejně jaké staré domy či nábytek. Proč se k nim ...
Škola vaření /09.02.10
Kulajda mojí babičky

Kulajda mojí babičky

Velmi chutná polévka, která chutná celé rodině.
Erika Malknechtová, Hlavatce
Škola vaření /17.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu