Žemlovka naslano
Fotogalerie:

Žemlovka naslano

Lenka Musilová

Přerov
Připravuji ji často jako jednoduchou večeři, na které si vždy všichni pochutnáme.
Lenka Musilová, Přerov

Ingredience

  • 1 veka
  • 4 vejce
  • 200 g špenát
  • 200 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g šunka
  • 100 g sýr plátkový
  • dle potřeby olej na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Veku nakrájíme na plátky.Špenátové listy opereme, nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a spaříme ve vroucí vodě. Mléko se smetanou smícháme, přidáme rozšlehaná vejce, podle chuti osolíme a opepříme. Plátky šunky a sýra nakrájíme na kostky.
  2. Zapékací mísu dobře vymažeme olejem.
  3. Každý plátek veky namočíme ve vaječné směsi, poklademe troškou špenátu, šunky i sýra a naskládáme do pekáčku. Toto opakujeme, dokud nám zbývají suroviny.
  4. Nakonec vše zalijeme zbylou vaječnou směsí a dáme zapékat do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30–40 minut.

    TIP: Do vaječné směsi můžeš přidat prolisovaný česnek, zvýrazní se tak chuť.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

U nás doma hodně oblíbená česká klasika nabízí mnoho variant. Jan ...
Škola vaření /22.06.16
Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Když udělám bavorské vdolky, jen se po nich zapráší.
Lenka Kiesewetterová, Čekyně
...
Škola vaření /21.03.12
Nadívané kuřecí stehýnko

Nadívané kuřecí stehýnko

Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. ...
Škola vaření /20.10.14
Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /21.10.16
Bílé fazole s masem a zelím

Bílé fazole s masem a zelím

Moje babička byla nepřekonatelná kuchařka, od které mi chutnalo nejen sladké pečivo, ale...
Škola vaření /14.05.12
Kapr načerno

Kapr načerno

Vyzkoušej staročeskou specialitu.

Dagmar Vašíková, Brno

Škola vaření /04.12.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama