Reklama
Žemlovka naslano
Fotogalerie:

Žemlovka naslano

Lenka Musilová

Přerov
Připravuji ji často jako jednoduchou večeři, na které si vždy všichni pochutnáme.
Lenka Musilová, Přerov

Ingredience

  • 1 veka
  • 4 vejce
  • 200 g špenát
  • 200 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g šunka
  • 100 g sýr plátkový
  • dle potřeby olej na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Veku nakrájíme na plátky.Špenátové listy opereme, nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a spaříme ve vroucí vodě. Mléko se smetanou smícháme, přidáme rozšlehaná vejce, podle chuti osolíme a opepříme. Plátky šunky a sýra nakrájíme na kostky.
  2. Zapékací mísu dobře vymažeme olejem.
  3. Každý plátek veky namočíme ve vaječné směsi, poklademe troškou špenátu, šunky i sýra a naskládáme do pekáčku. Toto opakujeme, dokud nám zbývají suroviny.
  4. Nakonec vše zalijeme zbylou vaječnou směsí a dáme zapékat do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30–40 minut.

    TIP: Do vaječné směsi můžeš přidat prolisovaný česnek, zvýrazní se tak chuť.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z hovězí oháňky

Polévka z hovězí oháňky

Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé ...
Škola vaření /26.03.10
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je velmi zdravá, proto ji vařím dost často.
Erika Uchytilová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Kdo by je nemiloval

Podle receptu Moniky Vlasákové z Pelhřimova

Škola vaření /19.03.20
Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Tato sekaná je krásně vláčná.
Ilona Kozlíková, Brno
Škola vaření /05.11.09
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

...

Škola vaření /25.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu