Reklama
Zelný knedlík
Fotogalerie:

Zelný knedlík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Žáčková, Humpolec

Ingredience

  • 50 g uzené slaniny
  • 1 cibule
  • 1/2 lžíce oleje
  • 300 g bílého sterilovaného zelí
  • podle chuti mletý pepř
  • dle potřeby sůl
  • 800 g oloupaných syrových brambor
  • 120 g hladké mouky
  • 120 g jemné krupice
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu i oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. V rendlíku na rozpáleném oleji slaninu rozškvaříme. Přisypeme cibuli a opečeme mírně dorůžova. Pak přidáme okapané překrájené zelí, pepř, sůl a 15 minut na mírném ohni dusíme. Zelí necháme vystydnout.

  2. Mezitím nakrájíme na kousky brambory. Zalijeme je studenou vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme doměkka. Poté vodu slijeme a brambory rozmačkáme. Vmícháme k nim prosetou mouku s krupicí a vejce. Směs osolíme, důkladně prohněteme a vmícháme zelí. Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé vytvarujeme váleček. Zaváříme do vroucí osolené vody. Vařečkou šišky nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. Na mírném ohni vaříme přibližně 14–16 minut. Knedlíky po vyjmutí nakrájíme na plátky, nejlépe režnou nití nebo ostrým nožem.

  3. Podáváme s opečenou slaninou nebo s uzeným masem a špenátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín
Škola vaření /22.06.18
Dalmatské čufty

Dalmatské čufty

Když vaříš omáčku k čuftům, přidej do ní 2–3 plátky citronu. Bude jemně...
Škola vaření /01.11.12
Laň na houbách

Laň na houbách

Maso z laně je jemnější a šťavnatější.

Markéta Musilová, Koryčany

Škola vaření /29.10.16
Králík na žampionech

Králík na žampionech

Houby dodají masu i omáčce výbornou chuť.

Stáňa Malcová, Velké Meziříčí

Škola vaření /20.12.12
Cibulové koláče

Cibulové koláče

Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za ...
Škola vaření /02.09.08
Kynuté buchty s mákem

Kynuté buchty s mákem

Kristina Baráková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /23.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu