Reklama
Zelné noky
Fotogalerie:

Zelné noky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo má rád, může místo másla použít na polití domácí sádlo.

Hana Strouhalová, Brno

Ingredience

  • 500 g čerstvé zelí
  • 5 ks větší brambory
  • 100 g strouhanka do noků + trocha na posypání
  • 1 vejce
  • 1 lžíce polohrubá mouka
  • sůl podle potřeby
  • trocha sladké papriky
  • máslo na polití

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájíme na malé čtverečky a uvaříme. Scedíme a necháme dobře okapat.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a klasickým způsobem uvaříme doměkka. Potom je nastrouháme na struhadle. V míse smícháme zelí, brambory, strouhanku, vejce a lžíci mouky. Osolíme a dochutíme trochou mleté sladké papriky. 

  3. Těsto necháme 30 minut stát. Potom z něj pomocí dvou lžic tvoříme noky, které vaříme v osolené vroucí vodě 8–10 minut.

  4. Na pánvi nasucho osmažíme trochu strouhanky a v kastrůlku necháme rozpustit máslo. Noky podáváme pokapané máslem a posypané osmaženou strouhankou.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Podmáslové rohlíky

Podmáslové rohlíky

Domácí nám chutnají. Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /22.12.08
Uzenářská  směs

Uzenářská směs

Pořádné jídlo, které zaručeně zažene hlad.

Rudolf Kračmar, Praha

Škola vaření /26.01.17
Babiččiny bochánky

Babiččiny bochánky

Jsou vláčné a trochu kořeněné, takže přímo předurčené jako výborná příloha...

Škola vaření /06.11.16
Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Když je omáčka moc tekutá, zahustíme ji světlou jíškou z mouky a másla.

Jan ...

Škola vaření /14.11.17
Šumavská pečeně

Šumavská pečeně

Lucie Kohoutová, Zdíkov

Škola vaření /21.02.18
Mocca oválky

Mocca oválky

Patří mezi naše nejoblíbenější cukroví.
Anna Pupíková, Olomouc
Škola vaření /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu