Reklama
Zelňáky plněné mletým masem
Fotogalerie:

Zelňáky plněné mletým masem

Petra Doušková

Teplice
Když k nám má přijet sestra se svými třemi syny, předem vím, co si objednají k obědu.
Petra Doušková, Teplice

Ingredience

  • 400 g mouka hrubá
  • 1-2 lžičky sůl
  • 2 žloutek
  • 125 ml mléko
  • 5 houska
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 200 g zelí sterilované
  • 1 cibule
  • 100 g maso vepřové mleté
  • 100 g maso hovězí mleté
  • 200 g maso uzené
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do hrubé mouky smíchané se solí a kypřicím práškem přidáme po částech mléko, ve kterém jsme rozmíchali žloutky. Směs dobře vypracujeme a potom přidáme vymačkané zelí.
  2. krok2 Vmícháme žemle nakrájené na kostičky a necháme chvíli odpočinout (žemlové kostičky také můžeme nejprve dozlatova upéct v troubě na troše másla, necháme vychladnout).
  3. krok3 Uzené maso společně s cibulí pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji orestujeme. Do směsi přidáme i mleté maso a vše dozlatova opečeme.Vše dochutíme solí a pepřem. Necháme zchladnout.
  4. Mokrýma rukama z těsta vytvarujeme dvě šišky, které rozkrájíme na stejně velké dílky. Jednotlivé dílky vždy v dlani rozplácneme, naplníme masovou směsí a zabalíme. Na pomoučeném vále knedlíky ještě vyválíme, aby se nepřilepily.
  5. Hotové kulaté knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut. Nesmíme je zapomenout vždy lehce vařečkou odpíchnout ode dna, jinak se přilepí.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zelné buchty

Zelné buchty

V rodině mého tatínka se tento recept předává už po mnoho let. Jana ...
Škola vaření /28.10.15
Bramborová polévka

Bramborová polévka

Zbožňovala jsem ji jako malá holka, babi ji musela pořád vařit.
Petra Filipová, ...
Škola vaření /09.02.10
Krémová polévka

Krémová polévka

Podávej s opečenou houskou.

Alena Shejbalová, Praha

Škola vaření /21.03.15
Plněná kachní prsa

Plněná kachní prsa

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro ...

Škola vaření /24.10.16
Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Malé domácí paštiky

Malé domácí paštiky

Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak ...
Škola vaření /25.08.11
 

Nejnovější

Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád. Ondřej Dráteník, Litomyšl
Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
Kávová zrna

Kávová zrna

Káva by měla být hodně silná. A třtinový cukr dodá jemnou chuť.

Iva Černá, ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama