Reklama
Zelňáky plněné mletým masem
Fotogalerie:

Zelňáky plněné mletým masem

Petra Doušková

Teplice
Když k nám má přijet sestra se svými třemi syny, předem vím, co si objednají k obědu.
Petra Doušková, Teplice

Ingredience

  • 400 g mouka hrubá
  • 1-2 lžičky sůl
  • 2 žloutek
  • 125 ml mléko
  • 5 houska
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 200 g zelí sterilované
  • 1 cibule
  • 100 g maso vepřové mleté
  • 100 g maso hovězí mleté
  • 200 g maso uzené
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do hrubé mouky smíchané se solí a kypřicím práškem přidáme po částech mléko, ve kterém jsme rozmíchali žloutky. Směs dobře vypracujeme a potom přidáme vymačkané zelí.
  2. krok2 Vmícháme žemle nakrájené na kostičky a necháme chvíli odpočinout (žemlové kostičky také můžeme nejprve dozlatova upéct v troubě na troše másla, necháme vychladnout).
  3. krok3 Uzené maso společně s cibulí pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji orestujeme. Do směsi přidáme i mleté maso a vše dozlatova opečeme.Vše dochutíme solí a pepřem. Necháme zchladnout.
  4. Mokrýma rukama z těsta vytvarujeme dvě šišky, které rozkrájíme na stejně velké dílky. Jednotlivé dílky vždy v dlani rozplácneme, naplníme masovou směsí a zabalíme. Na pomoučeném vále knedlíky ještě vyválíme, aby se nepřilepily.
  5. Hotové kulaté knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut. Nesmíme je zapomenout vždy lehce vařečkou odpíchnout ode dna, jinak se přilepí.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třená bábovka

Třená bábovka

Je jednoduchá a vydrží dlouho vláčná. Aneta Důbravová, Velký Ořechov
Škola vaření /24.11.10
Štědračka

Štědračka

Solíme zásadně až ke konci vaření, luštěniny by jinak pomalu měkly, nebo by ...

Škola vaření /29.11.16
Nadýchaný zajíček

Nadýchaný zajíček

Těsto se dá použít i na přípravu bábovky.

Mirka Rozvoralová, Žatec

Škola vaření /07.03.17
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Pochutnává si na ní celá naše rodina.

Agáta Fischerová, Praha

Škola vaření /22.10.12
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Klobása s česnekem dodá ten správný říz.
Martin Dadjuc, Mladá Boleslav
Škola vaření /29.12.10
Bramborové střapáče

Bramborové střapáče

Každý rok se nám na zahradě urodí spousta cuket, které je pak zapotřebí vhodným ...
Škola vaření /23.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu