Reklama
Zelňáky plněné mletým masem
Fotogalerie:

Zelňáky plněné mletým masem

Petra Doušková

Teplice
Když k nám má přijet sestra se svými třemi syny, předem vím, co si objednají k obědu.
Petra Doušková, Teplice

Ingredience

  • 400 g mouka hrubá
  • 1-2 lžičky sůl
  • 2 žloutek
  • 125 ml mléko
  • 5 houska
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 200 g zelí sterilované
  • 1 cibule
  • 100 g maso vepřové mleté
  • 100 g maso hovězí mleté
  • 200 g maso uzené
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do hrubé mouky smíchané se solí a kypřicím práškem přidáme po částech mléko, ve kterém jsme rozmíchali žloutky. Směs dobře vypracujeme a potom přidáme vymačkané zelí.
  2. krok2 Vmícháme žemle nakrájené na kostičky a necháme chvíli odpočinout (žemlové kostičky také můžeme nejprve dozlatova upéct v troubě na troše másla, necháme vychladnout).
  3. krok3 Uzené maso společně s cibulí pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji orestujeme. Do směsi přidáme i mleté maso a vše dozlatova opečeme.Vše dochutíme solí a pepřem. Necháme zchladnout.
  4. Mokrýma rukama z těsta vytvarujeme dvě šišky, které rozkrájíme na stejně velké dílky. Jednotlivé dílky vždy v dlani rozplácneme, naplníme masovou směsí a zabalíme. Na pomoučeném vále knedlíky ještě vyválíme, aby se nepřilepily.
  5. Hotové kulaté knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut. Nesmíme je zapomenout vždy lehce vařečkou odpíchnout ode dna, jinak se přilepí.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví. Lenka Němcová,...
Škola vaření /19.10.17
Bramboračka s kroupami

Bramboračka s kroupami

Můžeš přidat i další zeleninu, třeba hrášek.

Petra Šiklová, Trutnov

Škola vaření /20.09.16
Skořicové jídášky

Skořicové jídášky

Když je pečlivě narovnám na talíř, mizejí podstatně rychleji, než se pečou.


Dominika...

Škola vaření /30.03.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Beskydská celeračka

Beskydská celeračka

Zaručujeme, že si na ní všichni pošmáknou.

Radka a Tomáš Ševčíkovi, ...

Škola vaření /12.01.15
Cibulová remuláda

Cibulová remuláda

Máme ji moc rádi, a když přijdou na oběd hosté, pokaždé s ní mám velký ...

Škola vaření /02.03.14
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama