Reklama
Zelňáky plněné mletým masem
Fotogalerie:

Zelňáky plněné mletým masem

Petra Doušková

Teplice
Když k nám má přijet sestra se svými třemi syny, předem vím, co si objednají k obědu.
Petra Doušková, Teplice

Ingredience

  • 400 g mouka hrubá
  • 1-2 lžičky sůl
  • 2 žloutek
  • 125 ml mléko
  • 5 houska
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 200 g zelí sterilované
  • 1 cibule
  • 100 g maso vepřové mleté
  • 100 g maso hovězí mleté
  • 200 g maso uzené
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do hrubé mouky smíchané se solí a kypřicím práškem přidáme po částech mléko, ve kterém jsme rozmíchali žloutky. Směs dobře vypracujeme a potom přidáme vymačkané zelí.
  2. krok2 Vmícháme žemle nakrájené na kostičky a necháme chvíli odpočinout (žemlové kostičky také můžeme nejprve dozlatova upéct v troubě na troše másla, necháme vychladnout).
  3. krok3 Uzené maso společně s cibulí pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji orestujeme. Do směsi přidáme i mleté maso a vše dozlatova opečeme.Vše dochutíme solí a pepřem. Necháme zchladnout.
  4. Mokrýma rukama z těsta vytvarujeme dvě šišky, které rozkrájíme na stejně velké dílky. Jednotlivé dílky vždy v dlani rozplácneme, naplníme masovou směsí a zabalíme. Na pomoučeném vále knedlíky ještě vyválíme, aby se nepřilepily.
  5. Hotové kulaté knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut. Nesmíme je zapomenout vždy lehce vařečkou odpíchnout ode dna, jinak se přilepí.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krém z kořenové  zeleniny

Krém z kořenové zeleniny

Krémové polévky mám nejraději. Alice Kovandová, 11 let, Příbram
Škola vaření /26.03.17
Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem.

Silvie Voříšková, Pardubice

Škola vaření /28.08.16
Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Moje babička Eva výborně pekla. Na její moučníky vzpomínáme dodnes.
Lenka ...
Škola vaření /19.10.10
Domácí nudle s mákem

Domácí nudle s mákem

Není nad vlastnoručně vyrobené těstoviny.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.06.14
Rohlíčky s karamelovým krémem

Rohlíčky s karamelovým krémem

Karamelové rohlíčky si můžeš připravit ve větším či menším provedení. Jsou dobré...
Škola vaření /25.08.11
Pečená kachní prsa

Pečená kachní prsa

Delikatesa, kterou si nedokážu odpustit.

Richard Ctibor, Kroměříž

Škola vaření /14.10.16
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama