Ingredience
- Náplň:
- 2 brambory vařené
- 500 g zelí kysané
- 120 g slanina
- 1 cibule
- 120 g klobása
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka majoránka
- Těsto:
- 250 g tuk ztužený
- 400 g mouka hladká
- 200 ml voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory nastrouháme a smícháme je s vymačkaným zelím. Přidáme nadrobno pokrájenou a osmaženou slaninu‚ cibuli a klobásu.Okořeníme, promícháme a necháme vychladnout.
-
Mezitím připravíme těsto. Tuk nastrouháme a s ostatními surovinami vypracujeme. Těsto vyválíme a pokrájíme na čtverečky. Na každý dáme lžičku náplně‚ zabalíme a vytvarujeme bochánky. Pečeme v rozehřáté troubě.