Reklama
Zelňáky
Fotogalerie:

Zelňáky

Jana Niemcová

Třinec
Bochánky v troubě posypu ještě kmínem nebo mákem.
Jana Niemcová, Třinec

Ingredience

  • Náplň:
  • 2 brambory vařené
  • 500 g zelí kysané
  • 120 g slanina
  • 1 cibule
  • 120 g klobása
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • Těsto:
  • 250 g tuk ztužený
  • 400 g mouka hladká
  • 200 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme a smícháme je s vymačkaným zelím. Přidáme nadrobno pokrájenou a osmaženou slaninu‚ cibuli a klobásu.Okořeníme, promícháme a necháme vychladnout.
  2. Mezitím připravíme těsto. Tuk nastrouháme a s ostatními surovinami vypracujeme. Těsto vyválíme a pokrájíme na čtverečky. Na každý dáme lžičku náplně‚ zabalíme a vytvarujeme bochánky. Pečeme v rozehřáté troubě.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí jáhlový prejt

Domácí jáhlový prejt

Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný. Magdaléna Králová, Trutnov
Škola vaření /15.10.13
Pekáč s mangoldem a brynzou

Pekáč s mangoldem a brynzou

Mangold pěstuji na zahradě a je opravdu skvělý. Pokud nebudeš mít mangold, dej ...

Škola vaření /08.11.16
Zelňáky plněné mletým masem

Zelňáky plněné mletým masem

Když k nám má přijet sestra se svými třemi syny, předem vím, co si objednají k obědu....
Škola vaření /28.10.12
Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Krájím je nití. Jsou pěkně nadýchané.
Jaroslava Bulíčková, Borohrádek
Škola vaření /24.05.11
Vepřová, knedlík, zelí

Vepřová, knedlík, zelí

Babi mě naučila vepřovou ·„po našem“.
Božena Matějovská, Praha
Škola vaření /13.10.08
Zavařený červený rybíz

Zavařený červený rybíz

Na koláče je díky své navinulé chuti výborný.
Vlasta Ondrušková, Havířov
Škola vaření /19.11.10
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama