Reklama
Zelňačka s klobásou
Fotogalerie:

Zelňačka s klobásou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ideální oběd pro stále chladnější dny.

Monika Zenberová, Šumperk

Ingredience

  • 1–2 lžíce sádla
  • 30 g slaniny
  • 1 větší cibule
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky (nebo velká nastrouhaná brambora)
  • 1 lžička sladké nebo pálivé papriky
  • 750 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 350 g nakrájeného čerstvého zelí
  • 1/2 červené papriky
  • podle chuti sůl, pepř, kmín a zelená petrželka
  • 1 hrst uvařených fazolí
  • 2 nožičky pikantní klobásy
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1–2 lžíce octa
  • 2 lžičky cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, zaprášíme hladkou moukou (nebo vmícháme bramboru) a lehce osmahneme. Hrnec odstavíme, vmícháme mletou papriku, zalijeme 750 ml vody nebo zeleninovým vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu.

  2. Přidáme nakrájené zelí, papriku, kmín a zvolna vaříme 5 minut. Vsypeme propláchnuté fazole a necháme dál probublávat.

  3. Klobásu se slaninou nakrájíme na menší kousky, opečeme nasucho na teflonové nebo keramické pánvi a vsypeme do polévky. Můžeme použít i kousky špeku vypraženého na škvarky. Opepříme, osolíme, okyselíme a dosladíme podle chuti. Zvolna vaříme ještě 2–3 minuty. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená  vajíčka

Červená vajíčka

Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního ...
Škola vaření /30.03.12
Nočky se sladkou omáčkou

Nočky se sladkou omáčkou

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami.

Lenka Prachařová, Příbram

Škola vaření /12.06.17
Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Touto vynikající lahůdkou stoprocentně uděláš radost všem, kdo mají rádi zákusky ...
Škola vaření /17.10.11
Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho ...

Škola vaření /03.04.17
Kynuté taštičky s tvarohem

Kynuté taštičky s tvarohem

Podle receptu

Milady Králové z Třebíče

Škola vaření /20.09.19
Vepřová, knedlík, zelí

Vepřová, knedlík, zelí

Babi mě naučila vepřovou ·„po našem“.
Božena Matějovská, Praha
Škola vaření /13.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu