Reklama
Zelánky
Fotogalerie:

Zelánky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Babiččiny zelánky mi dodnes připomínají mé pohodové dětství.
Luděk Kovář, Šumperk

Ingredience

  • olej
  • pepř
  • majoránka
  • 1 vejce
  • 1/4 kg mouka polohrubá
  • sůl
  • 1/2 kg zelí kysané
  • kmín
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Kysané zelí vyndáme ze sklenice do mísy a důkladně vymačkáme. Když je skoro suché, pokrájíme ho na menší  kousky. Pokrájené zelí dáme do mísy, přidáme polohrubou  mouku, vejce, česnek, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme. Na prkénku vytvarujeme malé placky, které po obou stranách osmažíme v oleji. Olej odsajeme ubrouskem.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Vynikající nakládané okurky se hodí při mnoha příležitostech. Jitka Vosková, ...
Škola vaření /13.10.11
Hovězí maso s křenovou omáčkou

Hovězí maso s křenovou omáčkou

Omáčky moje babička umí – její křenové se žádná jiná nevyrovná.

Zita ...

Škola vaření /25.01.17
Rohlíčky s karamelovým krémem

Rohlíčky s karamelovým krémem

Karamelové rohlíčky si můžeš připravit ve větším či menším provedení. Jsou dobré...
Škola vaření /25.08.11
Bramborové "bařky"

Bramborové "bařky"

Dávám přednost levným, rychlým a jednoduchým jídlům.
Dana Bejčková, Duchcov
Škola vaření /23.09.08
Oběd z bůčku a králíka

Oběd z bůčku a králíka

Samotný králík by byl moc suchý.

Jitka Hrnčířová, Okříšky

Škola vaření /02.07.16
Česnečka s nočky

Česnečka s nočky

Poctivá silná polévka vždycky přijde vhod.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /23.02.15
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama