Reklama
Závitky s pohankou
Fotogalerie:

Závitky s pohankou

Helena Vebrová

Kolín

Místo prsou lze použít vykostěná stehna.

Helena Vebrová, Kolín

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • trocha soli a pepře
  • 2 cibule
  • 300 g žampiony
  • 150 g uzený bok
  • 250 g vepřová játra
  • 1 hrnek pohanka
  • 250 ml 12% smetana
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

145 Kč

Postup přípravy

  1. Prsa naklepeme, aby vznikl plátek, osolíme a opepříme.
 Na troše oleje orestujeme cibuli, žampiony,  uzený bok a na malé kousky pokrájená játra. Vmícháme uvařenou pohanku. 


  2. Směs naneseme na plátky masa, které zarolujeme nebo uděláme kapsu a sepneme ji párátky.
Závitky osmažíme z obou stran na oleji a trochu podlijeme. Dáme v pekáčku na 25 minut zapéct do trouby. Přidáme zbylou pohankovou směs, zalijeme smetanou a dopečeme.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččina bramboračka

Babiččina bramboračka

Zkus jíšku ze sádla. Michaela Valentová, Lázně Bohdaneč
Škola vaření /11.11.10
Jehněčí kýta v bylinkách

Jehněčí kýta v bylinkách

LUXUSNÍ PEČÍNKA

Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však ...

Škola vaření /08.03.18
Borůvkové vdolečky

Borůvkové vdolečky

Smažené vdolky se zavařeninou, borůvkami a tvarohem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /06.08.16
Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle.

Petra Šobrová, ...

Škola vaření /06.11.12
Chlebová štóla

Chlebová štóla

Kdykoliv upeču tento chleba‚ tak se po něm jen zapráší.
Vladimíra Wagnerová, ...
Škola vaření /03.02.11
Květákové placičky

Květákové placičky

Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s trochou rozpuštěného másla.

...

Škola vaření /31.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu