Reklama
Zapékané smetanové makarony
Fotogalerie:

Zapékané smetanové makarony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moje babička si nikdy neoblíbila klasickou českou kuchyni. Když přijdeme na návštěvu, nečekají na nás řízky se salátem ani knedlíky. Babička rodinu hostí musakou, nadívaným bažantem nebo borščem. Jednou z nejzdařilejších babiččiných specialit jsou zapékané makarony se sýrem a se smetanou.
Věra Jarolímková, Olomouc

Ingredience

  • 2 cibule
  • 350 ml smetana
  • pepř
  • 200 g sýr
  • 3 lžíce máslo
  • olej
  • sůl
  • 200 ml mléko
  • 1 balení makarony

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.


  2. krok2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká půlkolečka. V hrnci svaříme smetanu s mlékem. Za stálého míchání pak do smetany postupně přidáváme polovinu strouhaného sýra, který necháme pomalu rozpustit.


  3. krok3
    Uvařené makarony vložíme do olejem vymaštěného pekáčku či zapékací mísy. Na rozložené makarony nalijeme smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme je zbytkem strouhaného sýra. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a poklademe na nastrouhaný sýr. Vše dáme zapékat do předehřáté trouby asi na 20–30 minut. 


Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třená bábovka

Třená bábovka

Je jednoduchá a vydrží dlouho vláčná. Aneta Důbravová, Velký Ořechov
Škola vaření /24.11.10
Vejce barvená v cibulových slupkách

Vejce barvená v cibulových slupkách

Sůl zabrání praskání skořápek při vaření.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /26.03.15
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

Mleté maso máme vždy doma v mrazáku Babička ho kombinuje se zeleninou, karbanátky jsou ...
Škola vaření /23.09.08
Květáková schovanka

Květáková schovanka

S remoskou je vaření úplná hračka.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /13.03.17
Čalamáda

Čalamáda

Použij jako přílohu nebo přidávej do salátů.
Bára Kulichová, Červený Kostelec
...
Škola vaření /19.11.10
Jahodová zemlbába

Jahodová zemlbába

Jana Kostková, Liberec

Škola vaření /04.06.18
 

Nejnovější

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama