Reklama
Zapékané smetanové makarony
Fotogalerie:

Zapékané smetanové makarony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moje babička si nikdy neoblíbila klasickou českou kuchyni. Když přijdeme na návštěvu, nečekají na nás řízky se salátem ani knedlíky. Babička rodinu hostí musakou, nadívaným bažantem nebo borščem. Jednou z nejzdařilejších babiččiných specialit jsou zapékané makarony se sýrem a se smetanou.
Věra Jarolímková, Olomouc

Ingredience

  • 2 cibule
  • 350 ml smetana
  • pepř
  • 200 g sýr
  • 3 lžíce máslo
  • olej
  • sůl
  • 200 ml mléko
  • 1 balení makarony

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.


  2. krok2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká půlkolečka. V hrnci svaříme smetanu s mlékem. Za stálého míchání pak do smetany postupně přidáváme polovinu strouhaného sýra, který necháme pomalu rozpustit.


  3. krok3
    Uvařené makarony vložíme do olejem vymaštěného pekáčku či zapékací mísy. Na rozložené makarony nalijeme smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme je zbytkem strouhaného sýra. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a poklademe na nastrouhaný sýr. Vše dáme zapékat do předehřáté trouby asi na 20–30 minut. 


Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Tato sekaná je krásně vláčná. Ilona Kozlíková, Brno
Škola vaření /05.11.09
Babiččino tajemství

Babiččino tajemství

Pamatuji si recept, který dělala babička i mamka. Je to levné, rychlé a dobré.
Cecilie ...
Škola vaření /02.09.08
Makové vdolečky

Makové vdolečky

Kynuté makové vdolečky, které se hodí výborně k zakousnutí, a také jako pečivo ke ...

Škola vaření /02.05.12
Pomalu pečená hovězí kližka

Pomalu pečená hovězí kližka

Co dodat - šťavnatá část hovězího s obsahem potřebného kolagenu.

Otto Plášek, Brno

...
Škola vaření /05.06.13
Pečínka s kedlubnami

Pečínka s kedlubnami

Dušená zelenina je ještě lepší s čerstvým libečkem.


Kristýna Pecháčková, ...

Škola vaření /11.04.17
Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Krájím je nití. Jsou pěkně nadýchané.
Jaroslava Bulíčková, Borohrádek
Škola vaření /24.05.11
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama