Zapékané smetanové makarony
Fotogalerie:

Zapékané smetanové makarony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moje babička si nikdy neoblíbila klasickou českou kuchyni. Když přijdeme na návštěvu, nečekají na nás řízky se salátem ani knedlíky. Babička rodinu hostí musakou, nadívaným bažantem nebo borščem. Jednou z nejzdařilejších babiččiných specialit jsou zapékané makarony se sýrem a se smetanou.
Věra Jarolímková, Olomouc

Ingredience

  • 2 cibule
  • 350 ml smetana
  • pepř
  • 200 g sýr
  • 3 lžíce máslo
  • olej
  • sůl
  • 200 ml mléko
  • 1 balení makarony

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.


  2. krok2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká půlkolečka. V hrnci svaříme smetanu s mlékem. Za stálého míchání pak do smetany postupně přidáváme polovinu strouhaného sýra, který necháme pomalu rozpustit.


  3. krok3
    Uvařené makarony vložíme do olejem vymaštěného pekáčku či zapékací mísy. Na rozložené makarony nalijeme smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme je zbytkem strouhaného sýra. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a poklademe na nastrouhaný sýr. Vše dáme zapékat do předehřáté trouby asi na 20–30 minut. 


Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Odpalované knedlíky

Odpalované knedlíky

Klidně přidej trochu čerstvého ovoce. Zuzana Tichá, Chrudim
Škola vaření /21.04.17
Mřížkový dezert s tvarohovou náplní

Mřížkový dezert s tvarohovou náplní

Olga Šimperová, Rajhrad

Škola vaření /10.01.18
Kaše z řepy

Kaše z řepy

Vařila mi ji často o prázdninách babička.
Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /21.01.09
Domácí kaiserka

Domácí kaiserka

Petra Ferštlová, Rakovník

Škola vaření /27.01.19
Pekáč s mangoldem a brynzou

Pekáč s mangoldem a brynzou

Mangold pěstuji na zahradě a je opravdu skvělý. Pokud nebudeš mít mangold, dej ...

Škola vaření /08.11.16
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Tahle omáčka se prostě nikdy nepřejí.

Eliška Prokešová, Hradec Králové

Škola vaření /18.09.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama