Reklama
Zapékaná mrkev s brynzou
Fotogalerie:

Zapékaná mrkev s brynzou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky pikantní brynze je jinak  fádní mrkev velmi lahodná.

Simona Vachlerová, Most

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • podle potřeby sůl
  • 40 g másla
  • 70 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 125 g brynzy
  • 2 žloutky
  • na vymazání formy tuk a strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mrkev očistíme a nakrájíme našikmo na kolečka. Vložíme ji do osolené vody a vaříme asi
    10 minut. Potom mrkev scedíme a necháme zchladit.

  2. krok2

    V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a krátce ji zasmažíme. Za stálého míchání přiléváme mléko, přivedeme k varu a 2 minuty vaříme. Po odstavení přidáme smetanu rozšlehanou se žloutky a vmícháme brynzu. Měla by se úplně rozpustit. Omáčku ještě podle chuti dosolíme.

  3. krok3

    Zapékací formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme trochu brynzové omáčky a na ni rozložíme mrkev. Vše zalijeme zbylou omáčkou a dáme do trouby vyhřáté na
    180 °C. Zapékáme 20–30 minut podle velikosti formy. Podáváme s novými brambory.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Nejlepší je rozležený na druhý den. Vladimír Bruna, Praha
Škola vaření /04.02.16
Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Kdo má rád fazole, pochutná si.

Radana Valoušková, Karolinka

Škola vaření /06.11.12
Chlebové bochánky s ořechy

Chlebové bochánky s ořechy

Mám dvě školou povinné děti, takže vařit musím skutečně denně. Dobře vím, co mají...
Škola vaření /29.03.10
Vepřová, knedlík, zelí

Vepřová, knedlík, zelí

Babi mě naučila vepřovou ·„po našem“.
Božena Matějovská, Praha
Škola vaření /13.10.08
Vepřová srdce na smetaně

Vepřová srdce na smetaně

Místo srdce lze použít vepřové plíce.

Alena Klírová, Mýto

Škola vaření /15.07.13
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Škola vaření /19.11.13
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama