Reklama
Zapečený tuřín s vejci a sýrem
Fotogalerie:

Zapečený tuřín s vejci a sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Z tuřínu se dají zužitkovat jak bulvy, tak i listy, z nichž je výborný salát.

Eliška Vrabcová, Třebechovice pod Orebem

Ingredience

  • 1 tuřín
  • na vymazání zapékací mísy máslo
  • 2 stroužky česneku
  • asi 150 ml smetany
  • 5 vajec
  • trocha pepře
  • podle chuti sůl
  • asi 150 g nivy
  • asi 100 g eidamu
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Tuřín oloupeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné. Krátce je povaříme ve slané vodě, aby trochu změkly (ale ne zcela doměkka).

  2. 2. Zapékací misku vymažeme máslem a potřeme 1 rozetřeným stroužkem česneku. Pak do ní rozložíme uvařený tuřín. Zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci, pepřem, solí a druhým rozetřeným stroužkem česneku. Nakonec vše posypeme nastrouhanými sýry. 

  3. 3. Dáme do trouby předehřáté ne 180 °C a zapékáme přibližně 30 minut. Před podáváním hotové jídlo posypeme nasekanou pažitkou. Konzumujeme samotné, se zeleninou nebo s pečivem – podle chuti.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Česnekové výhonky lze nahradit pórkem. Iva Trhoňová, Nesovice
Škola vaření /25.05.16
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Vypadají možná na první pohled trochu složitě, ale zvládne je každá trošku šikovná ...
Škola vaření /28.02.10
Zajíc nadivoko

Zajíc nadivoko

Pokud máme staršího zajíce, měl by být naložený v mořidle 4–6 dní.

Tomáš ...

Škola vaření /20.01.17
Vepřové koleno

Vepřové koleno

Výborné i s chlebem a jablečným křenem.

Tamara Kondlerová, Šumperk

Škola vaření /13.10.16
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Michaela Havlásková, Ostrava

Škola vaření /01.06.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama