Reklama
Reklama
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem
Fotogalerie:

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Květa Krůtová

Praha
Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha

Ingredience

  • 300 ml pivo černé
  • 150 g sýr tvrdý strouhaný
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce máslo
  • sůl dle chuti
  • dle potřeby worcesterová omáčka
  • 1 lžička hořčice plnotučná
  • 4 ks bageta
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 stroužek česnek
  • 1 malá sklenice krenex
  • dle potřeby pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Černé pivo nalijeme do hrnce, ohřejeme a rozpustíme v něm strouhaný sýr. Zahustíme moukou, přidáme máslo, sůl, worcesterskou omáčku a hořčici. Krátce povaříme a necháme trochu vychladnout.
  2. Bagety našikmo nakrájíme, osmažíme na oleji, posolíme a potřeme česnekem. Naneseme pivní pomazánku a dáme do trouby zapéct při teplotě 180 °C na 10 minut.
  3. Chlebíčky posypeme najemno posekanou pažitkou a na každý naneseme lžičkou trochu krenexu.

    TIP: Vynikající jsou zapečenky s pikantní hořčicí. Než bagetky namažeš pomazánkou, dej na ně plátek šunky či salámu.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu. Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Koprová omáčka s vejcem

Koprová omáčka s vejcem

... a k tomu domácí  těstoviny, to nemá chybu.

Petr Nemanský, Nymburk

Škola vaření /04.10.16
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Tahle omáčka se prostě nikdy nepřejí.

Eliška Prokešová, Hradec Králové

Škola vaření /18.09.13
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Chléb plněný masem a zelím

Chléb plněný masem a zelím

Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť ...
Škola vaření /04.09.12
Pivní polévka

Pivní polévka

Přestože pivo jako nápoj skutečně považuji za národní poklad, jídla, do kterých se ...
Škola vaření /19.03.10
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama