Reklama
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem
Fotogalerie:

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Květa Krůtová

Praha
Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha

Ingredience

  • 300 ml pivo černé
  • 150 g sýr tvrdý strouhaný
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce máslo
  • sůl dle chuti
  • dle potřeby worcesterová omáčka
  • 1 lžička hořčice plnotučná
  • 4 ks bageta
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 stroužek česnek
  • 1 malá sklenice krenex
  • dle potřeby pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Černé pivo nalijeme do hrnce, ohřejeme a rozpustíme v něm strouhaný sýr. Zahustíme moukou, přidáme máslo, sůl, worcesterskou omáčku a hořčici. Krátce povaříme a necháme trochu vychladnout.
  2. Bagety našikmo nakrájíme, osmažíme na oleji, posolíme a potřeme česnekem. Naneseme pivní pomazánku a dáme do trouby zapéct při teplotě 180 °C na 10 minut.
  3. Chlebíčky posypeme najemno posekanou pažitkou a na každý naneseme lžičkou trochu krenexu.

    TIP: Vynikající jsou zapečenky s pikantní hořčicí. Než bagetky namažeš pomazánkou, dej na ně plátek šunky či salámu.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou

Rychlá, chutná a vydatná večeře. Zdena Vondrová, Olomouc
Škola vaření /29.09.16
Masový vývar  se zeleninou

Masový vývar se zeleninou

Nemocné posílí, zdravé nabije energií.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /26.03.10
Bramborové placky

Bramborové placky

Ráda zkouším staré babiččiny recepty.
Martina Katzerová, Lanškroun
Škola vaření /28.04.10
Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou

Typicky podzimní oběd, servíruj ho s kompotem.

Kateřina Svobodová, Jindřichův Hradec

Škola vaření /19.04.16
Krémová polévka s parmazánem

Krémová polévka s parmazánem

Takhle ji vařila moje babička a moc mi chutnala. Jen místo obyčejného sýra já ...

Škola vaření /24.09.16
Škubánkové placky s žampionovou omáčkou

Škubánkové placky s žampionovou omáčkou

Moji vnoučkové škubánky milují a musím je dělat, vždy když přijedou na návštěvu ...

Škola vaření /02.01.14
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama