Reklama
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem
Fotogalerie:

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Květa Krůtová

Praha
Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha

Ingredience

  • 300 ml pivo černé
  • 150 g sýr tvrdý strouhaný
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce máslo
  • sůl dle chuti
  • dle potřeby worcesterová omáčka
  • 1 lžička hořčice plnotučná
  • 4 ks bageta
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 stroužek česnek
  • 1 malá sklenice krenex
  • dle potřeby pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Černé pivo nalijeme do hrnce, ohřejeme a rozpustíme v něm strouhaný sýr. Zahustíme moukou, přidáme máslo, sůl, worcesterskou omáčku a hořčici. Krátce povaříme a necháme trochu vychladnout.
  2. Bagety našikmo nakrájíme, osmažíme na oleji, posolíme a potřeme česnekem. Naneseme pivní pomazánku a dáme do trouby zapéct při teplotě 180 °C na 10 minut.
  3. Chlebíčky posypeme najemno posekanou pažitkou a na každý naneseme lžičkou trochu krenexu.

    TIP: Vynikající jsou zapečenky s pikantní hořčicí. Než bagetky namažeš pomazánkou, dej na ně plátek šunky či salámu.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Domácí kečup

Domácí kečup

V případě doma připraveného kečupu si mohu být jistá, že je z kvalitních ...
Škola vaření /13.10.11
Husokachna s ovocem

Husokachna s ovocem

Chuť ovoce s masem máme rádi.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /21.07.16
Kohout se špeclemi

Kohout se špeclemi

Maso se omáčkou přelije až na talíři. Špecle se dají také koupit.

Božena ...

Škola vaření /02.07.16
Vaječný chléb

Vaječný chléb

Tento originální chleba v sobě skrývá vajíčkové překvapení. Je přímo ...
Škola vaření /25.12.12
‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

Zvládne je i úplně nezkušená kuchařka.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /25.01.10
Dalamánky

Dalamánky

Peču je své rodince každý víkend.
Alena Hanáková,
Milovice n. Labem
Škola vaření /12.11.09
 

Nejnovější

Hruškový dort s marcipánem

Hruškový dort s marcipánem

Slavnostní dezert, který je přitom velice jednoduchý. A úspěch zaručen! ...
Sladký život /11.12.16
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama