Ingredience
- 300 ml pivo černé
- 150 g sýr tvrdý strouhaný
- 2 lžíce mouka hladká
- 1 lžíce máslo
- sůl dle chuti
- dle potřeby worcesterová omáčka
- 1 lžička hořčice plnotučná
- 4 ks bageta
- dle potřeby olej na smažení
- 1 stroužek česnek
- 1 malá sklenice krenex
- dle potřeby pažitka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Černé pivo nalijeme do hrnce, ohřejeme a rozpustíme v něm strouhaný sýr. Zahustíme moukou, přidáme máslo, sůl, worcesterskou omáčku a hořčici. Krátce povaříme a necháme trochu vychladnout.
-
Bagety našikmo nakrájíme, osmažíme na oleji, posolíme a potřeme česnekem. Naneseme pivní pomazánku a dáme do trouby zapéct při teplotě 180 °C na 10 minut.
-
Chlebíčky posypeme najemno posekanou pažitkou a na každý naneseme lžičkou trochu krenexu.
TIP: Vynikající jsou zapečenky s pikantní hořčicí. Než bagetky namažeš pomazánkou, dej na ně plátek šunky či salámu.