Reklama
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem
Fotogalerie:

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Květa Krůtová

Praha
Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha

Ingredience

  • 300 ml pivo černé
  • 150 g sýr tvrdý strouhaný
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce máslo
  • sůl dle chuti
  • dle potřeby worcesterová omáčka
  • 1 lžička hořčice plnotučná
  • 4 ks bageta
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 stroužek česnek
  • 1 malá sklenice krenex
  • dle potřeby pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Černé pivo nalijeme do hrnce, ohřejeme a rozpustíme v něm strouhaný sýr. Zahustíme moukou, přidáme máslo, sůl, worcesterskou omáčku a hořčici. Krátce povaříme a necháme trochu vychladnout.
  2. Bagety našikmo nakrájíme, osmažíme na oleji, posolíme a potřeme česnekem. Naneseme pivní pomazánku a dáme do trouby zapéct při teplotě 180 °C na 10 minut.
  3. Chlebíčky posypeme najemno posekanou pažitkou a na každý naneseme lžičkou trochu krenexu.

    TIP: Vynikající jsou zapečenky s pikantní hořčicí. Než bagetky namažeš pomazánkou, dej na ně plátek šunky či salámu.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bezové řízky

Bezové řízky

Příjemné letní zpestření jídelníčku, které zvládne i začátečník. Božena ...
Škola vaření /26.08.11
Bramborové houbance

Bramborové houbance

Pokud ti přebývají sušené houby a nevíš co s nimi, vyzkoušej tuto zajímavou ...
Škola vaření /18.08.08
Růžolící džem

Růžolící džem

Jahodovou sezonu je třeba naplno využít.

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /13.09.15
Cibulačka se žampiony

Cibulačka se žampiony

Hodí se na slavnostnější příležitosti.

Radka Holousková, Nymburk

Škola vaření /03.01.17
Polévka z hovězí oháňky

Polévka z hovězí oháňky

Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé ...
Škola vaření /26.03.10
Vejce barvená v cibulových slupkách

Vejce barvená v cibulových slupkách

Sůl zabrání praskání skořápek při vaření.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /26.03.15
 

Nejnovější

Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /28.02.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
Německé spekulatius

Německé spekulatius

Právě díky koření jsou tak dobré.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /28.02.17
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
Holandský sýrový koláč

Holandský sýrový koláč

Rychlá večeře nebo pohoštění.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /28.02.17
Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct.

Dominika Caisová, Zlín

Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama