Reklama
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem
Fotogalerie:

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Květa Krůtová

Praha
Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha

Ingredience

  • 300 ml pivo černé
  • 150 g sýr tvrdý strouhaný
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce máslo
  • sůl dle chuti
  • dle potřeby worcesterová omáčka
  • 1 lžička hořčice plnotučná
  • 4 ks bageta
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 stroužek česnek
  • 1 malá sklenice krenex
  • dle potřeby pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Černé pivo nalijeme do hrnce, ohřejeme a rozpustíme v něm strouhaný sýr. Zahustíme moukou, přidáme máslo, sůl, worcesterskou omáčku a hořčici. Krátce povaříme a necháme trochu vychladnout.
  2. Bagety našikmo nakrájíme, osmažíme na oleji, posolíme a potřeme česnekem. Naneseme pivní pomazánku a dáme do trouby zapéct při teplotě 180 °C na 10 minut.
  3. Chlebíčky posypeme najemno posekanou pažitkou a na každý naneseme lžičkou trochu krenexu.

    TIP: Vynikající jsou zapečenky s pikantní hořčicí. Než bagetky namažeš pomazánkou, dej na ně plátek šunky či salámu.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Rudolf Sekanina, České Budějovice
Škola vaření /08.01.18
Králík pro labužníky

Králík pro labužníky

Králičí maso je jemné, lehké a prostě lahodné.

Lenka Kučabová, Hředle

Škola vaření /04.11.12
Dvojctihodné koláče

Dvojctihodné koláče

Spojení tvarohu a povidel je prostě skvělé!

Eva Lamačová, Brno

Škola vaření /08.11.17
Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Moje babička Eva výborně pekla. Na její moučníky vzpomínáme dodnes.
Lenka ...
Škola vaření /19.10.10
Salámoví kyseláci

Salámoví kyseláci

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /09.02.13
Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

...

Škola vaření /25.06.16
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama