Staročeská klasika.
Marie Zvěřinová, Březno
Ingredience
- 1 kg kysané zelí
- 400 g uzené maso
- 1 kg brambory uvařené ve slupce
- 1 vejce
- sůl podle chuti
- 300 g hrubá mouka
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve upečeme bramborové placky. Uvařené brambory ve šlupce oloupeme, najemno nastrouháme, přidáme sůl, 1 vejce a hrubou mouku.
-
Uhněteme těsto, ze kterého vyvalujeme placky, které opékáme z obou stran na pánvičce.
-
Mezitím do pekáče dáme kysané zelí , pokrájené uzené, polijeme olejem a dáme vše zapéct do trouby.
-
Upečené placky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do pekáče. Vše smícháme a pečeme v troubě cca 30 minut.