zapečené zelí s plackami  a uzeným
Fotogalerie:

zapečené zelí s plackami a uzeným

Marie Zvěřinová
Marie Zvěřinová
Březno

Staročeská klasika.

Marie Zvěřinová, Březno

Ingredience

  • 1 kg kysané zelí
  • 400 g uzené maso
  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 1 vejce
  • sůl podle chuti
  • 300 g hrubá mouka
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve upečeme bramborové placky. Uvařené brambory ve šlupce oloupeme, najemno nastrouháme, přidáme sůl, 1 vejce a hrubou mouku.
  2. Uhněteme těsto, ze kterého vyvalujeme placky, které opékáme z obou stran na pánvičce.
  3. Mezitím do pekáče dáme kysané zelí , pokrájené uzené, polijeme olejem a dáme vše zapéct do trouby.
  4. Upečené placky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do pekáče. Vše smícháme  a pečeme  v troubě cca 30 minut.


Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slepičí polévka

Slepičí polévka

Když je víkend a sejde se celá rodina, je čas na poctivou polévku. Slepičí milujeme, a ...
Škola vaření /01.09.08
Maso v zelí

Maso v zelí

Koření tuto směs zajímavě provoní.
Zdeňka Seifertová,
Klášterec n. Ohří
Škola vaření /19.03.10
Králík na zelenině

Králík na zelenině

Koření dodá vůni a chuť divočiny.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /10.03.17
Kachnička se zelím

Kachnička se zelím

Česká klasika, která se nikdy nepřejí.

Eva Součková, Řevnice

Škola vaření /09.12.13
Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech.

Ester Witasová, Hnojník

Škola vaření /28.02.14
Tradiční šišky

Tradiční šišky

Stejný recept používala moje babička.

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /09.11.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama