Reklama
zapečené zelí s plackami  a uzeným
Fotogalerie:

zapečené zelí s plackami a uzeným

Marie Zvěřinová
Marie Zvěřinová
Březno

Staročeská klasika.

Marie Zvěřinová, Březno

Ingredience

  • 1 kg kysané zelí
  • 400 g uzené maso
  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 1 vejce
  • sůl podle chuti
  • 300 g hrubá mouka
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve upečeme bramborové placky. Uvařené brambory ve šlupce oloupeme, najemno nastrouháme, přidáme sůl, 1 vejce a hrubou mouku.
  2. Uhněteme těsto, ze kterého vyvalujeme placky, které opékáme z obou stran na pánvičce.
  3. Mezitím do pekáče dáme kysané zelí , pokrájené uzené, polijeme olejem a dáme vše zapéct do trouby.
  4. Upečené placky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do pekáče. Vše smícháme  a pečeme  v troubě cca 30 minut.


Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chléb plněný masem a zelím

Chléb plněný masem a zelím

Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť ...
Škola vaření /04.09.12
Hruškový kompot s hroznovým vínem

Hruškový kompot s hroznovým vínem

Podle receptu Evy Darebové z Písek

Škola vaření /16.09.19
Lahodný domácí koláč

Lahodný domácí koláč

Dezert můžeš udělat s horní ozdobnou mřížkou i bez. Chutná úplně stejně, jen ...

Škola vaření /29.05.17
Bábovka s jahodami

Bábovka s jahodami

Karolína Appeltová, Praha

Škola vaření /24.06.18
Valašská kyselica

Valašská kyselica

Výborná polévka, která zasytí i jako hlavní jídlo. Nejlepší je s čerstvým ...

Škola vaření /13.11.13
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu