Reklama
Zapečené domácí fleky
Fotogalerie:

Zapečené domácí fleky

Jitka Halásková

České Budějovice
Chutnají jako ty, které dělávala moje babička. Uzené by mělo být jemně prorostlé, pak jídlo krásně voní.
Jitka Halásková, České Budějovice

Ingredience

  • Fleky
  • 350 g mouka hrubá
  • 2 vejce
  • 80 ml voda
  • Ostatní
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na vymazání formy tuk
  • na vysypání strouhanka
  • na ozdobu okurka kyselá
  • na ozdobu nať z mladé cibulky
  • 1 kg vepřová pečeně uzená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, které se nechytá na vále.
  2. Těsto rozválíme na tři díly a na čisté utěrce necháme hodinu uschnout. Síla placky by měla být asi 1–2 mm. Mezitím dáme uvařit maso (já uzené vařím asi 45 minut).
  3. Placky položíme na sebe a pokrájíme je na čtverečky zhruba 1 x 1 cm. Hotové fleky pak 10 minut povaříme ve vývaru z uzeného masa.
  4. Vařené fleky slijeme a smícháme s masem nakrájeným na malé kostičky.
  5. Pekáček dobře vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a naplníme fleky s masem. Vejce rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a zalijeme rovnoměrně fleky. Dáme zapékat do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut.
  6. Podáváme s kyselou okurkou, ozdobené natí z mladé cibulky.
    TIP: Nemusíš dělat domácí fleky, klidně je kup. Vař je tak, aby se neslepily.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Med z pampelišek

Med z pampelišek

Má vynikající chuť, navíc pomáhá při kašli. Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Škola vaření /08.09.11
Zapékaná mrkev s brynzou

Zapékaná mrkev s brynzou

Díky pikantní brynze je jinak  fádní mrkev velmi lahodná.

Simona Vachlerová, Most

...
Škola vaření /07.05.17
Švestková omáčka

Švestková omáčka

Bez ní si Vánoce nedovedu představit. Omáčka se podává na Štědrý den‚ ale my si na ...
Škola vaření /08.12.12
Zadělávané vepřové s majoránkou

Zadělávané vepřové s majoránkou

Můj děda měl rád k masu co nejvíc omáčky a já jsem po něm.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /05.01.15
Bůčková paštika

Bůčková paštika

Skvělá na namazání chlebíčků nebo jednohubek.

Dana Studentová, Liberec

Škola vaření /14.06.17
Štrúdl s mletými ořechy

Štrúdl s mletými ořechy

Pokud nemám pečicí papír na vyložení plechu, potřu ho vodou, aby se štrúdl ...

Škola vaření /05.10.16
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama