Ingredience
- Fleky
- 350 g mouka hrubá
- 2 vejce
- 80 ml voda
- Ostatní
- 4 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- na vymazání formy tuk
- na vysypání strouhanka
- na ozdobu okurka kyselá
- na ozdobu nať z mladé cibulky
- 1 kg vepřová pečeně uzená
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, které se nechytá na vále.
-
Těsto rozválíme na tři díly a na čisté utěrce necháme hodinu uschnout. Síla placky by měla být asi 1–2 mm. Mezitím dáme uvařit maso (já uzené vařím asi 45 minut).
-
Placky položíme na sebe a pokrájíme je na čtverečky zhruba 1 x 1 cm. Hotové fleky pak 10 minut povaříme ve vývaru z uzeného masa.
-
Vařené fleky slijeme a smícháme s masem nakrájeným na malé kostičky.
-
Pekáček dobře vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a naplníme fleky s masem. Vejce rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a zalijeme rovnoměrně fleky. Dáme zapékat do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut.
-
Podáváme s kyselou okurkou, ozdobené natí z mladé cibulky.
TIP: Nemusíš dělat domácí fleky, klidně je kup. Vař je tak, aby se neslepily.