Reklama
Zapečené domácí fleky
Fotogalerie:

Zapečené domácí fleky

Jitka Halásková

České Budějovice
Chutnají jako ty, které dělávala moje babička. Uzené by mělo být jemně prorostlé, pak jídlo krásně voní.
Jitka Halásková, České Budějovice

Ingredience

  • Fleky
  • 350 g mouka hrubá
  • 2 vejce
  • 80 ml voda
  • Ostatní
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na vymazání formy tuk
  • na vysypání strouhanka
  • na ozdobu okurka kyselá
  • na ozdobu nať z mladé cibulky
  • 1 kg vepřová pečeně uzená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, které se nechytá na vále.
  2. Těsto rozválíme na tři díly a na čisté utěrce necháme hodinu uschnout. Síla placky by měla být asi 1–2 mm. Mezitím dáme uvařit maso (já uzené vařím asi 45 minut).
  3. Placky položíme na sebe a pokrájíme je na čtverečky zhruba 1 x 1 cm. Hotové fleky pak 10 minut povaříme ve vývaru z uzeného masa.
  4. Vařené fleky slijeme a smícháme s masem nakrájeným na malé kostičky.
  5. Pekáček dobře vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a naplníme fleky s masem. Vejce rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a zalijeme rovnoměrně fleky. Dáme zapékat do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut.
  6. Podáváme s kyselou okurkou, ozdobené natí z mladé cibulky.
    TIP: Nemusíš dělat domácí fleky, klidně je kup. Vař je tak, aby se neslepily.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční minivdolečky

Velikonoční minivdolečky

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích. Jarmila Pekárková, Vimperk
Škola vaření /25.03.15
Lívance z cizrny a kyselého zelí

Lívance z cizrny a kyselého zelí

Cizrna je opomíjená, což je škoda, ochutnej a uvidíš.

Karel Marek, Zlín

Škola vaření /15.09.16
Jemná cibulová omáčka

Jemná cibulová omáčka

Omáčku s knedlíky milují také děti, vždycky se dobře najedí.

Olga Mašková, ...

Škola vaření /05.07.15
Staročeská skleněná polévka

Staročeská skleněná polévka

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /01.02.18
Pracny

Pracny

Božská klasika ve vánočním cukroví nesmí o svátcíh nikdy chybět na míse ...
Škola vaření /12.11.08
Makovec s citronovou polevou

Makovec s citronovou polevou

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /01.02.18
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama