Reklama
Zapečené brambory s krupkami a zelím
Fotogalerie:

Zapečené brambory s krupkami a zelím

Doubravka Říhová

Tábor

Kroupy máme rádi a v této kombinaci jsou skvělé.

Doubravka Říhová, Tábor

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 100 g krupky, namočené den předem
  • 400 g kysané zelí
  • 200 g anglická slanina (méně libová)
  • 1/2 lžičky sůl
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka mletého kmínu
  • na vymazání pekáčku olej nebo sádlo
  • pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Kroupy uvaříme ve vodě, ve které se na-
    máčely. Brambory slijeme a rozmačkáme šťouchadlem. Kroupy slijeme a přidáme k bramborám spolu se zelím, anglickou slaninou nakrájenou na kousky, solí, pepřem a kmínem. Směs promícháme a vložíme do pekáčku vymazaného olejem nebo sádlem.

  2. Pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 45 minut.

Tip redakce

Pokud máš po ruce čerstvé škvarky, určitě je do pokrmu nezapomeň přidat: buď rovnou do směsi, nebo můžeš hotové jídlo přelít horkým sádlem se škvarky.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí houstičky

Domácí houstičky

U nás jsou houstičky velmi oblíbené. Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou
Škola vaření /28.02.10
Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto připravuji, když mi zbude uzené.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /12.05.10
Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /20.02.18
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Výborný nedělní oběd.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /08.09.13
Guláš z kuřecích srdíček

Guláš z kuřecích srdíček

V této úpravě nemají srdíčka chybu.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /28.10.16
Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /12.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu