Kroupy máme rádi a v této kombinaci jsou skvělé.
Doubravka Říhová, Tábor
Ingredience
- 500 g brambory
- 100 g krupky, namočené den předem
- 400 g kysané zelí
- 200 g anglická slanina (méně libová)
- 1/2 lžičky sůl
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka mletého kmínu
- na vymazání pekáčku olej nebo sádlo
- pažitka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Kroupy uvaříme ve vodě, ve které se na-
máčely. Brambory slijeme a rozmačkáme šťouchadlem. Kroupy slijeme a přidáme k bramborám spolu se zelím, anglickou slaninou nakrájenou na kousky, solí, pepřem a kmínem. Směs promícháme a vložíme do pekáčku vymazaného olejem nebo sádlem. -
Pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 45 minut.
Tip redakce
Pokud máš po ruce čerstvé škvarky, určitě je do pokrmu nezapomeň přidat: buď rovnou do směsi, nebo můžeš hotové jídlo přelít horkým sádlem se škvarky.