Zapečená zelňačka
Fotogalerie:

Zapečená zelňačka

Šárka Hozáková

Brno
Připrav ji , když není maso. Díky karí je pikantnější, díky smetaně lahodnější.
Šárka Hozáková, Brno

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 sáček zelí kysané
  • 300 g slanina anglická
  • 2 kelímky smetana ke šlehání
  • 2 lžíce kari
  • 1 lžička kmín
  • 2 lžičky sůl
  • 3 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme‚ nakrájíme je na kolečka nebo kostičky a dáme do velké mísy. Posypeme solí‚ karí‚ kmínem‚ polijeme trochou oleje a dobře ručně promícháme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu‚ zelí i se šťávou a ještě jednou promícháme.
  2. Směs necháme v míse ještě na chvíli odležet.
  3. Pak ji nasypeme na pekáč vyložený pečicím papírem.
  4. Zakryjeme alobalem a dáme dusit do vyhřáté trouby na 250 °C přibližně na 45 minut. Pokud máme pekáč s poklicí‚ alobal nepotřebujeme. Pak zalijeme smetanou a necháme dusit ještě asi 15 minut. Nakonec odkryjeme a necháme ještě 10 minut v troubě.
  5. Mezitím si nakrájíme cibulku na kolečka nebo půlkolečka či nadrobno a osmažíme ji na tuku za občasného míchání dozlatova.
  6. Upečenou zelňačku rozkrájíme na porce a na talíři posypeme cibulkou.

    TIP: Cibuli smažíme pomalu a na mírném stupni, aby byla stejnoměrně osmahlá. Bude pak křupavější a chutnější.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Podle receptu Věry Hanákové z Hořovic
Škola vaření /19.02.19
Tažený vývar s domácími nudlemi

Tažený vývar s domácími nudlemi

Knedlíčky po uvaření dáme do polévky, nudle můžeme podávat zvlášť v míse...

Škola vaření /13.10.17
Bramborový knedlík s paprikovým zelím

Bramborový knedlík s paprikovým zelím

Trochu neobvyklý, ale výborný recept na zelí.
Petra Papežová, Teplice
Škola vaření /14.11.11
Maková bábovka s ořechy

Maková bábovka s ořechy

Náplň z máku můžeš oživit kapkou rumu.


Petra Čížková, Teplice

Škola vaření /23.03.17
Drobenkový koláč s podmáslím

Drobenkový koláč s podmáslím

Chceš-li ještě ovocnější chuť, přidej podmáslí s příchutí.

Lucie ...

Škola vaření /30.05.17
Štruple

Štruple

Toto cukroví mám ráda, pekla mi ho babička.
Miloslava Vavrysová, Lužice
Škola vaření /22.02.10
 

Nejnovější

Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka
Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Podle receptu Ludmily Pulcové z Přerova

Za pár korun /26.06.19
Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Jde to i bez masa

Podle receptu Martiny Benešové z Karlových Varů

Zdravě a chutně /26.06.19
Guacamole s nachos

Guacamole s nachos

Trocha svěží exotiky

Podle receptu Lucie Grugerové z Prahy

Všehochuť /26.06.19
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /25.06.19
Svačinka s krůtím masem

Svačinka s krůtím masem

Libuše Družková, Brno

Škola vaření /25.06.19
Caesar bageta

Caesar bageta

Osvěží i nasytí

Podle receptu Magdy Horákové z Humpolce

Vaříme express /25.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama