Reklama
Žampionové karí s vejcem
Fotogalerie:

Žampionové karí s vejcem

Lída Staňková

Benešov
Nádhernou žlutou barvu omáčky skvěle doplňují rozkrojená vajíčka.
Lída Staňková, Benešov

Ingredience

  • 400 g žampiony
  • 3 lžíce olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 5 ks vejce
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 lžičky kari
  • 400 ml vývar zeleninový
  • dle potřeby koření chilli
  • 300 g hrášek mražený
  • 100 ml smetana
  • dle potřeby petrželka
  • dle potřeby rýže

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žampiony očistíme, oloupeme, nakrájíme na osminky a na rozpáleném oleji je restujeme asi 8 minut. Na pánvi je ochutíme solí a pepřem. Zatím dáme vařit do vody asi na 7–8 minut vejce.
  2. V hrnci necháme rozpustit máslo, nasypeme mouku, karí a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit asi 10 minut. Poté ochutíme chilli, přisypeme hrášek a nakonec vlijeme smetanu. Zamícháme a necháme přejít varem. Do omáčky nasypeme houby a podáváme s rýží a s rozpůleným vejcem posypané zelenou petrželkou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Chuť omáčky bude pikantnější, pokud do ní přimícháš čerstvou šťávu vymačkanou z poloviny citronu.
    Místo klasické bílé rýže zkus také rýži natural.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kopřivová nádivka

Kopřivová nádivka

Mladé kopřivy jí dodají zajímavou chuť i vůni a získá díky nim i na vláčnosti. ...
Škola vaření /31.03.17
Buchta s rybízem

Buchta s rybízem

Malé kuličky rybízu ti vytvoří v zákusku nádherný vzor.

Ivana Černá, ...

Škola vaření /23.07.17
Křehký koláč s brusinkami

Křehký koláč s brusinkami

Moučníky z křehkého těsta byly specialitou mojí babičky. Mřížkový koláč se dá ...
Škola vaření /25.08.09
Brambory v závěji

Brambory v závěji

Chutné jídlo za pár korun jistě oceníš.
Anna Kornutová, Hnojník
Škola vaření /19.10.09
Lovecká hovězí pečeně

Lovecká hovězí pečeně

Šťavnaté hovězí maso prošpikované voňavou slaninou. Podává se na smetanové omáčce ...

Škola vaření /31.03.12
Jahelné knedlíky se zelím

Jahelné knedlíky se zelím

Jáhly nezapomeň před vařením několikrát propláchnout, aby nebyly hořké.

Lucie ...

Škola vaření /28.08.17
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama