Reklama
Žampionové karí s vejcem
Fotogalerie:

Žampionové karí s vejcem

Lída Staňková

Benešov
Nádhernou žlutou barvu omáčky skvěle doplňují rozkrojená vajíčka.
Lída Staňková, Benešov

Ingredience

  • 400 g žampiony
  • 3 lžíce olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 5 ks vejce
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 lžičky kari
  • 400 ml vývar zeleninový
  • dle potřeby koření chilli
  • 300 g hrášek mražený
  • 100 ml smetana
  • dle potřeby petrželka
  • dle potřeby rýže

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žampiony očistíme, oloupeme, nakrájíme na osminky a na rozpáleném oleji je restujeme asi 8 minut. Na pánvi je ochutíme solí a pepřem. Zatím dáme vařit do vody asi na 7–8 minut vejce.
  2. V hrnci necháme rozpustit máslo, nasypeme mouku, karí a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit asi 10 minut. Poté ochutíme chilli, přisypeme hrášek a nakonec vlijeme smetanu. Zamícháme a necháme přejít varem. Do omáčky nasypeme houby a podáváme s rýží a s rozpůleným vejcem posypané zelenou petrželkou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Chuť omáčky bude pikantnější, pokud do ní přimícháš čerstvou šťávu vymačkanou z poloviny citronu.
    Místo klasické bílé rýže zkus také rýži natural.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boží milosti

Boží milosti

Znáš tuto tradiční velikonoční pochoutku? Vyzkoušej ji se mnou. Miroslava Dvořáková,...
Škola vaření /10.11.11
Hovězí s mrkví a houbami

Hovězí s mrkví a houbami

Ivana Pavlíková, Praha

Škola vaření /25.09.19
špekové brambory

špekové brambory

Oblíbená večeře v naší rodině.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Škola vaření /07.06.12
Líný gulášek z vepřového

Líný gulášek z vepřového

Jan Pásler, Bohušovice nad Ohří

Škola vaření /26.02.18
Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Ořechy dobře proberu, aby tam nezůstal kousek skořápky. 

Markéta Halušková, Praha

...
Škola vaření /29.01.17
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Podávej s tvarohem a cukrem, polité máslem.

Vladimír Koubek, Praha

Škola vaření /18.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu