Reklama
Žampionové karí s vejcem
Fotogalerie:

Žampionové karí s vejcem

Lída Staňková

Benešov
Nádhernou žlutou barvu omáčky skvěle doplňují rozkrojená vajíčka.
Lída Staňková, Benešov

Ingredience

  • 400 g žampiony
  • 3 lžíce olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 5 ks vejce
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 lžičky kari
  • 400 ml vývar zeleninový
  • dle potřeby koření chilli
  • 300 g hrášek mražený
  • 100 ml smetana
  • dle potřeby petrželka
  • dle potřeby rýže

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žampiony očistíme, oloupeme, nakrájíme na osminky a na rozpáleném oleji je restujeme asi 8 minut. Na pánvi je ochutíme solí a pepřem. Zatím dáme vařit do vody asi na 7–8 minut vejce.
  2. V hrnci necháme rozpustit máslo, nasypeme mouku, karí a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit asi 10 minut. Poté ochutíme chilli, přisypeme hrášek a nakonec vlijeme smetanu. Zamícháme a necháme přejít varem. Do omáčky nasypeme houby a podáváme s rýží a s rozpůleným vejcem posypané zelenou petrželkou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Chuť omáčky bude pikantnější, pokud do ní přimícháš čerstvou šťávu vymačkanou z poloviny citronu.
    Místo klasické bílé rýže zkus také rýži natural.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nočky se sladkou omáčkou

Nočky se sladkou omáčkou

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami. Lenka Prachařová, Příbram
Škola vaření /12.06.17
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Tento likér je velmi sladký a v době chřipek navíc velmi zdravý.
Škola vaření /25.02.09
Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu

Marcely Hlavsové z Prahy

Škola vaření /17.01.18
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Guk, Pelhřimov

Škola vaření /13.03.18
Bůček tety Květy

Bůček tety Květy

Grilovat nemusíš jen v létě. Zkus lávový gril. 
Květa ...
Škola vaření /23.01.11
Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Touto vynikající lahůdkou stoprocentně uděláš radost všem, kdo mají rádi zákusky ...
Škola vaření /17.10.11
 

Nejnovější

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy
Všehochuť /22.09.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Ořechový dort

Ořechový dort

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Všehochuť /22.09.19
Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama