Reklama
Žampionové karí s vejcem
Fotogalerie:

Žampionové karí s vejcem

Lída Staňková

Benešov
Nádhernou žlutou barvu omáčky skvěle doplňují rozkrojená vajíčka.
Lída Staňková, Benešov

Ingredience

  • 400 g žampiony
  • 3 lžíce olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 5 ks vejce
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 lžičky kari
  • 400 ml vývar zeleninový
  • dle potřeby koření chilli
  • 300 g hrášek mražený
  • 100 ml smetana
  • dle potřeby petrželka
  • dle potřeby rýže

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žampiony očistíme, oloupeme, nakrájíme na osminky a na rozpáleném oleji je restujeme asi 8 minut. Na pánvi je ochutíme solí a pepřem. Zatím dáme vařit do vody asi na 7–8 minut vejce.
  2. V hrnci necháme rozpustit máslo, nasypeme mouku, karí a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit asi 10 minut. Poté ochutíme chilli, přisypeme hrášek a nakonec vlijeme smetanu. Zamícháme a necháme přejít varem. Do omáčky nasypeme houby a podáváme s rýží a s rozpůleným vejcem posypané zelenou petrželkou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Chuť omáčky bude pikantnější, pokud do ní přimícháš čerstvou šťávu vymačkanou z poloviny citronu.
    Místo klasické bílé rýže zkus také rýži natural.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbová omáčka se žemlovými knedlíky

Houbová omáčka se žemlovými knedlíky

Letos jsme zatím moc hub nenašli, tak jsme si omáčku udělali alespoň ze žampionů. ...
Škola vaření /14.08.17
Sypánky s mákem

Sypánky s mákem

Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte recept mé prababičky – skvělé nadýchané ...
Škola vaření /29.03.10
Utopenci podle naší Jiřinky

Utopenci podle naší Jiřinky

Jsou vynikající a nikdy se u nás v lednici nezdrží dlouho.
Karel Kroupa, Praha
Škola vaření /17.05.11
Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

K dietě mají daleko, ale je to velká dobrota. Nezapomeň dát včas vychladit pivečko.

...

Škola vaření /30.09.16
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Už mě nebavilo na pečeni chodit do hospody, tak jsem se ji naučila.

Alžběta ...

Škola vaření /10.11.17
Veka

Veka

Když máš čas, upeč si veku sama.
Stanislava Slaninová, Štoky
Škola vaření /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu