Reklama
Zaječí závitek na smetaně
Fotogalerie:

Zaječí závitek na smetaně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tuto delikatesu nikdo neodmítne, je vynikající.

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 1 kg zaječího masa
  • podle chuti: cukr, ocet
  • 1 citron
  • podle chuti nové koření
  • podle potřeby bobkový list
  • podle chuti celý pepř
  • podle potřeby tymián
  • podle chuti jalovčinky
  • podle potřeby sůl, pepř
  • 2 menší mrkve
  • 1 větší petržel
  • 1/6 celeru
  • 150 g špeku
  • podle potřeby sádlo
  • 2 menší cibule
  • podle chuti plnotučná hořčice
  • trocha zaječího vývaru
  • 250 ml 30% smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Maso naložíme do mořidla, které si připravíme svařením vody, octa, cukru, citronové šťávy, koření a kořenové zeleniny. Necháme ho marinovat nejméně 24 hodin. Pokud je kus mladý, tento krok vynecháme. 

  2. Pak zajíce vyjmeme z mořidla, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a do každé porce vložíme dva kousky špeku. Zprudka je ze všech stran opečeme na sádle. Do výpeku přidáme cibuli, zbytek nakrájeného špeku a zeleniny, kterou jsme měli v mořidle. Opečeme, pak přidáme cukr, hořčici, koření, polovinu mořidla, podlijeme vývarem a pečeme doměkka za neustálého podlévání. 

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je i s kořením a omáčku rozmixujeme a pak propasírujeme. Přidáme smetanu, případně dochutíme cukrem a citronem. Podáváme s houskovým knedlíkem. Zdobíme citronem, smetanou a pikantní zavařeninou (brusinky, rybíz, meruňka).  

Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pouťové šátečky

Pouťové šátečky

Můžeš je naplnit také čerstvým ovocem. Jana Klepetková, Blatnice
Škola vaření /25.08.09
Džem z višní a jahod

Džem z višní a jahod

Ovocný recept, který vás překvapí svou jemně exotickou chutí.

Eva ...

Škola vaření /13.06.17
Jemná cibulová omáčka

Jemná cibulová omáčka

Omáčku s knedlíky milují také děti, vždycky se dobře najedí.

Olga Mašková, ...

Škola vaření /05.07.15
Buchta s rybízem

Buchta s rybízem

Malé kuličky rybízu ti vytvoří v zákusku nádherný vzor.

Ivana Černá, ...

Škola vaření /23.07.17
Jahelné knedlíky se zelím

Jahelné knedlíky se zelím

Jáhly nezapomeň před vařením několikrát propláchnout, aby nebyly hořké.

Lucie ...

Škola vaření /28.08.17
Likérový miniberánek

Likérový miniberánek

Petra Čížková, Teplice

Škola vaření /18.03.18
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama