Reklama
Zadělávané vepřové s majoránkou
Fotogalerie:

Zadělávané vepřové s majoránkou

Zdena Pazderová

Rakovník

Můj děda měl rád k masu co nejvíc omáčky a já jsem po něm.

Zdena Pazderová, Rakovník

Ingredience

  • 800 g vepřová plec
  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 5 lžic olej
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 150 ml smetana
  • majoránka podle chuti
  • špetka pepře
  • trocha soli
  • Knedlíky:
  • 500 g hrubá mouka
  • 1 starší rohlík nebo houska
  • špetka cukru
  • 250 ml mléko
  • 15 g droždí
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.

  2. krok2

    Zalijeme vodou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a na středním stupni vaříme doměkka. Do pánve nalijeme olej, přidáme hladkou mouku a orestujeme. Jíšku vlijeme k masu a 10 minut povaříme. Přilijeme smetanu a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Omáčka musí být hustá.

  3. Na knedlíky rozdrobíme do misky droždí, přidáme špetku cukru a asi 4 lžíce vlažného mléka. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, zbylé mléko a kvásek. Vypracujeme těsto, přidáme na kostky nakrájené pečivo a znovu propracujeme. Přikryjeme utěrkou a v teple necháme asi 1 hodinu kynout.

  4. Z těsta vyválíme dvě šišky, necháme je ještě 20 minut vykynout a pak je povaříme v osolené vodě po dobu 20 minut. V polovině doby varu knedlíky ve vodě otočíme. Uvařené knedlíky vyjmeme a propícháme vidličkou, aby unikla pára a knedlíky se nesrazily.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Valašský frgál s povidly

Valašský frgál s povidly

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /02.11.18
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /03.03.18
Šátečky s tvarohem

Šátečky s tvarohem

Markéta Slámová, Karviná

Škola vaření /29.10.18
Králík na cibuli

Králík na cibuli

Radši mám čerstvého králíka od farmáře než mraženého z Číny, který se prodává v...

Škola vaření /23.01.17
Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek

Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi

Škola vaření /20.09.18
Perníčky

Perníčky

Podle receptu

Romany Hladíkové z Brna

Škola vaření /04.12.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu