Reklama
Zadělávaná slepice
Fotogalerie:

Zadělávaná slepice

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 1 slepice
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • pepř a sůl
  • nové koření
  • celý pepř
  • 500  ml vývaru ze slepice
  • máslo
  • hladká mouka
  • 200  ml zakysané smetany
  • 1 žloutek
  • muškátový květ
  • citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Slepici naporcujeme, babičky naporcovanou slepici spařovaly vařící vodou, aby se při vaření odstranil nepříjemný zápach.

  2. Naporcovanou slepici vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, sůl, celý pepř, nové koření a vaříme zhruba 1,5 hodiny doměkka.

  3. Vývar scedíme, odlijeme na omáčku a zbytek necháme na slepičí polévku. V hrnci z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a mícháme, až se jíška rozpustí.

  4. Kysanou smetanu (nesmí být studená z lednice, jinak se v omáčce srazí) rozmícháme se žloutkem a přilijeme do omáčky, mícháme, až se smetana spojí s omáčkou. Dochutíme muškátovým květem, pepřem, pár kapkami citronu a případně přisolíme.

  5. Ze slepice odstraníme kůži a kousky libového masa vložíme do omáčky a necháme prohřát. Zadělávaná slepice se podávala se širokými nudlemi nebo noky.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem
Škola vaření /21.10.17
Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palec je část vepřové panenky oddělená od kýty.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /29.05.12
Babiččiny škvarkáče

Babiččiny škvarkáče

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /23.01.19
Kuřecí guláš

Kuřecí guláš

S nakládanými rajčaty je mnohem lepší, než když přidáš čerstvá rajčata.

...

Škola vaření /04.06.16
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /14.10.13
Fazolačka

Fazolačka

Voní po uzeném

Magda Lacková, Klatovy

Škola vaření /26.01.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama