Reklama
Zabijačkový guláš
Fotogalerie:

Zabijačkový guláš

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Jana Koláře z Kolína

Ingredience

  • 1 kg cibule
  • 1 kg vepřového masa
  • 1 vepřové srdce
  • 3 lžíce sádla
  • 1 l vepřového vývaru
  • 2 vepřové ledvinky
  • 1 vepřová slezina
  • 250 g vepřových jater
  • 2 stroužky česneku
  • špetka čerstvě namletého pepře
  • 1 lžička drceného kmínu
  • dle chuti sušená majoránka a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, maso na kostky, srdce dobře očistíme a také nakrájíme. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme na něm cibuli dohněda. Na ní pak opečeme nakrájené maso a srdce. Vše zalijeme vývarem a zakryté poklicí necháme dusit asi 50 minut.

  2. krok2

    Ledvinky, slezinu a játra dobře očistíme, odblaníme ostrým nožem a nakrájíme. Po první fázi dušení přidáme k masu ledvinky a slezinu a dále dusíme doměkka aspoň 30 minut. Nakonec přidáme nakrájená játra a necháme guláš dusit ještě přibližně 20 minut.

  3. Před podáváním vše dochutíme utřeným česnekem, kmínem, pepřem, majoránkou a solí. Zabijačkový guláš podáváme s čerstvým, nejlépe domácím chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buchty

Buchty

Jsou výborné a nikdy mě nezklamou. Lenka Kudrnová, Nejdek
Škola vaření /15.11.17
Jáhly se zelím

Jáhly se zelím

Pochutnej si zdravě a jako za starých časů.
Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /09.04.09
Houbový kuba

Houbový kuba

Oblíbená klasika.

Jana Králíková, Most

Škola vaření /12.11.17
Cibulačky k čaji

Cibulačky k čaji

Tyto slané koláčky hned zmizí ze stolu.
Zdeňka Podávková, Kolín
Škola vaření /07.11.08
Segedín se smetanou

Segedín se smetanou

Jako příloha se hodí knedlíky nebo pečivo.

Veronika Hegrová, Pomezí

Škola vaření /31.10.13
Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Naše oblíbená domácí šťáva, kterou chválí každý, kdo ji ochutná.
Kateřina ...
Škola vaření /23.12.11
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama