Reklama
Vývar s knedlíčky
Fotogalerie:

Vývar s knedlíčky

Marie Luhová

Trutnov

Při nedělním obědě polévka nesmí chybět.

Marie Luhová, Trutnov

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 petržel
  • 2-3 ks mrkev
  • 1 kedluben
  • 1/4 celer
  • 300 g hovězí maso na polévku
  • trocha soli a kmínu
  • 5 kuliček pepř
  • 5 koření nové koření
  • 3 bobkové listy
  • mleté hovězí maso Knedlíčky:
  • 150 g
  • 3-4 lžíce strouhanka
  • 1 šalotka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladká mouka
  • trocha soli a pepře
  • trocha sušené petrželky
  • 1 svazek pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložíme oloupanou cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, omyté maso a všechno koření. Vaříme asi 2 hodiny na mírný stupeň. Vyjmeme zeleninu, maso a vývar přecedíme přes síto. Polévku opět přivedeme k varu a vložíme nakrájenou zeleninu.

  2. Mleté maso smícháme se strouhankou, nadrobno pokrájenou šalotkou, vejcem, moukou, solí, kořením a vše promícháme. Dle potřeby můžeme přidat strouhanku.

  3. krok3

    Z hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které uvaříme zvlášť ve vodě. Hotové knedlíčky vložíme do polévky a podáváme s čerstvou pažitkou.

Tip redakce

Maso vkládej do studené vody, vývar tak bude mít mnohem lepší chuť. Důležité je, aby se polévka vařila na mírném ohni, ale po delší dobu.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Podáváme s brambory posypanými bylinkami. Helena Sklenářová, České Budějovice ...
Škola vaření /20.03.17
Cibulová  marmeláda

Cibulová marmeláda

Je výborná k sýrům a ke grilovanému masu.
V lednici vydrží měsíc. 

Olga ...

Škola vaření /30.10.16
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
Houbový kuba

Houbový kuba

Tradiční jídlo, které  kdysi vařívaly naše  babičky právě ...

Škola vaření /30.11.16
‚‚Randulcová‘‘ polévka

‚‚Randulcová‘‘ polévka

Je zajímavá díky své neobvyklé zavářce.
Marcela Kalužná, Úpice
Škola vaření /20.08.09
Kukuřičné placičky

Kukuřičné placičky

Jednoduché, chutné a levné.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /09.07.12
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama