Reklama
Vývar s knedlíčky
Fotogalerie:

Vývar s knedlíčky

Marie Luhová

Trutnov

Při nedělním obědě polévka nesmí chybět.

Marie Luhová, Trutnov

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 petržel
  • 2-3 ks mrkev
  • 1 kedluben
  • 1/4 celer
  • 300 g hovězí maso na polévku
  • trocha soli a kmínu
  • 5 kuliček pepř
  • 5 koření nové koření
  • 3 bobkové listy
  • mleté hovězí maso Knedlíčky:
  • 150 g
  • 3-4 lžíce strouhanka
  • 1 šalotka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladká mouka
  • trocha soli a pepře
  • trocha sušené petrželky
  • 1 svazek pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložíme oloupanou cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, omyté maso a všechno koření. Vaříme asi 2 hodiny na mírný stupeň. Vyjmeme zeleninu, maso a vývar přecedíme přes síto. Polévku opět přivedeme k varu a vložíme nakrájenou zeleninu.

  2. Mleté maso smícháme se strouhankou, nadrobno pokrájenou šalotkou, vejcem, moukou, solí, kořením a vše promícháme. Dle potřeby můžeme přidat strouhanku.

  3. krok3

    Z hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které uvaříme zvlášť ve vodě. Hotové knedlíčky vložíme do polévky a podáváme s čerstvou pažitkou.

Tip redakce

Maso vkládej do studené vody, vývar tak bude mít mnohem lepší chuť. Důležité je, aby se polévka vařila na mírném ohni, ale po delší dobu.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený jehněčí krk

Pečený jehněčí krk

Výborný je se špenátem a knedlíky. Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /06.04.17
Bezové řízky

Bezové řízky

Příjemné letní zpestření jídelníčku, které zvládne i začátečník.
Božena ...
Škola vaření /26.08.11
Tradiční velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec

Sladké velikonoční mlsání si nedokážu představit bez bochníku voňavého mazance s ...
Škola vaření /29.09.08
Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Můžeme podávat jak s knedlíky, tak s bramborem.

Ivana Machková, Frýdek-Místek

Škola vaření /21.10.14
Celozrnná jablečná bábovka

Celozrnná jablečná bábovka

Díky celozrnné mouce má úplně jinou chuť.
Jirka Fikejz,
Ústí nad Orlicí
Škola vaření /17.01.11
Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /25.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu