Při nedělním obědě polévka nesmí chybět.
Marie Luhová, Trutnov
Ingredience
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 petržel
- 2-3 ks mrkev
- 1 kedluben
- 1/4 celer
- 300 g hovězí maso na polévku
- trocha soli a kmínu
- 5 kuliček pepř
- 5 koření nové koření
- 3 bobkové listy
- mleté hovězí maso Knedlíčky:
- 150 g
- 3-4 lžíce strouhanka
- 1 šalotka
- 1 vejce
- 1 lžíce hladká mouka
- trocha soli a pepře
- trocha sušené petrželky
- 1 svazek pažitka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce vložíme oloupanou cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, omyté maso a všechno koření. Vaříme asi 2 hodiny na mírný stupeň. Vyjmeme zeleninu, maso a vývar přecedíme přes síto. Polévku opět přivedeme k varu a vložíme nakrájenou zeleninu.
-
Mleté maso smícháme se strouhankou, nadrobno pokrájenou šalotkou, vejcem, moukou, solí, kořením a vše promícháme. Dle potřeby můžeme přidat strouhanku.
-
Z hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které uvaříme zvlášť ve vodě. Hotové knedlíčky vložíme do polévky a podáváme s čerstvou pažitkou.
Tip redakce
Maso vkládej do studené vody, vývar tak bude mít mnohem lepší chuť. Důležité je, aby se polévka vařila na mírném ohni, ale po delší dobu.