Reklama
Reklama
Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky
Fotogalerie:

Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Dana Hlavatá

Písek
Výborná polévka má být základem oběda.
Dana Hlavatá, Písek

Ingredience

  • Polévka:
  • 500 g kuřecí droby
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • kousek celer
  • 1 petržel
  • kousek pórek
  • kousek brokolice
  • 3 bobkový list
  • trocha sůl, kmín
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • Knedlíčky:
  • 1 lžíce máslo
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2 kostky droždí
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve připravíme vývar. Omyté maso vložíme do hrnce, přidáme očištěnou mrkev, cibuli, česnek, celer, petržel, koření a vaříme asi hodinu, dokud není maso měkké.
  2. Zatím připravíme knedlíčky. Na másle zesklovatíme cibuli, rozmícháme droždí, přimícháme vejce, ochutíme solí a pepřem a zahustíme dle potřeby strouhankou.
  3. Vše promícháme a tvoříme menší kuličky. Do vroucího vývaru přidáme zbylou zeleninu pokrájenou na malé kousky a zavaříme drožďové knedlíčky.
  4. Necháme povařit ještě asi 8–10 minut a polévku podáváme s čerstvou pažitkou.

    TIP: V těchto knedlíčkách není droždí skoro cítit, pochutnají si na nich i ti, kterým chuť droždí není příjemná.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Líný gulášek z vepřového

Líný gulášek z vepřového

Jan Pásler, Bohušovice nad Ohří
Škola vaření /26.02.18
Placičky s jarní cibulkou

Placičky s jarní cibulkou

Výborně se hodí na večerní posezení.
Renata Slavíčková, Praha
Škola vaření /10.09.10
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Dělám je poměrně často, protože se dají použít i jako příloha třeba k masu. ...

Škola vaření /20.07.17
Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s houbovou omáčkou

Lucie Zubatá, Vnorovy

Škola vaření /24.01.19
Knedlíky plněné směsí z mletého masa

Knedlíky plněné směsí z mletého masa

Díky směsi slaniny, zeleniny a mletého masa jsou mnohem lahodnější než obyčejné ...
Škola vaření /30.10.12
Ovar s domácím jablečným křenem

Ovar s domácím jablečným křenem

Měkkoučkému a dobře ochucenému masu s křenem nikdo neodolá.

Lenka Novotná, Slavkov

Škola vaření /26.02.13
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama