Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 42
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2167 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 229 g
Tuky 86 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až drožďové knedlíčky ochutnáte, jiné už vařit nebudete. Příště je můžete dochutit i česnekem a zeleninovému vývaru vyloženě sluší. Recept na drožďové knedlíčky je velmi jednoduchý a ze surovin, které většinou mají všichni běžně doma. Takže příště, až vám dojdou nudle do polévky, recept na drožďové knedlíčky vás zachrání.

Suroviny

olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
nakrájená na nudličky
petržel 1 ks
malá, nakrájená na nudličky
celer ¼ ks
nakrájený na nudličky
kedlubna ½ ks
nakrájená na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na plátky
pórek 10 cm
nakrájený na plátky
jarní cibulka 1 ks
s natí, nakrájená na kolečka
vývar zeleninový 1,5 l
lze nahradit vodou
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 100 g
může být i čerstvý
libeček
nasekaný na ozdobení
pažitka
nasekaná na ozdobení
Na 12–16 knedlíčků
rostlinný olej 1 PL
menší, nakrájená nadrobno
1 kostka
vejce 1 ks
velké nebo 2 malá
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 ČL
strouhanka
na zahuštění, podle potřeby

Postup

1

Nejdříve udělejte hmotu na knedlíčky. Osmahněte na tuku cibuli a opékejte ji na mírném ohni dosklovita.

2

Přidejte rozdrobené droždí a nechte ho na mírném ohni rozpustit. Dále opékejte, dokud se droždí opět nespojí a tuk se neoddělí. Vsypte mouku, krátce osmahněte a stáhněte z ohně, směs dejte do misky a nechte zchladnout.

3

Pak vmíchejte vejce, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla vláčná, ale ne tuhá. Vytvarujte malé knedlíčky.

4

V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm zeleninu (kromě hrášku) a cibuli. Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte snítku libečku a přiveďte k varu.

5

Povařte 10 minut, přidejte hrášek, a jakmile se začne polévka vařit, vložte knedlíčky.

6

Vařte asi 3 minuty, dokud knedlíčky nevyplavou, podle potřeby polévku ještě dochuťte a podávejte posypané bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Komentáře

16.10.2022 13:38
V receptu je 1,5 ml vývaru (= 1,5 mililitru). Pravděpodobně má být 1,5 litru.
09.01.2022 00:12
Zeleninu lze krajet i na kosticky, hrasku muze byt vice!
12.10.2015 06:55

Dá se použít i sušené droždí?

13.10.2015 16:19

Dobrý den, do knedlíčků použijte pouze čerstvé droždí.

18.09.2014 12:25

Polievka je vynikajuca! Recept sa mi velmi hodil,kedze som mala vsetku zeleninu v zahrade. Knedlicky chutia naozaj vyborne a do polievky sa skvele hodia. Tato polievocka velmi chutila aj mojej takmer 15mesacnej dcerke! Odporucam vsetkym mamuckam :)

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč