Ingredience
- Polévka:
- 500 g kuřecí droby
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- kousek celer
- 1 petržel
- kousek pórek
- kousek brokolice
- 3 bobkový list
- trocha sůl, kmín
- 5 kuliček nové koření
- 5 kuliček pepř celý
- Knedlíčky:
- 1 lžíce máslo
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 kostky droždí
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve připravíme vývar. Omyté maso vložíme do hrnce, přidáme očištěnou mrkev, cibuli, česnek, celer, petržel, koření a vaříme asi hodinu, dokud není maso měkké.
-
Zatím připravíme knedlíčky. Na másle zesklovatíme cibuli, rozmícháme droždí, přimícháme vejce, ochutíme solí a pepřem a zahustíme dle potřeby strouhankou.
-
Vše promícháme a tvoříme menší kuličky. Do vroucího vývaru přidáme zbylou zeleninu pokrájenou na malé kousky a zavaříme drožďové knedlíčky.
-
Necháme povařit ještě asi 8–10 minut a polévku podáváme s čerstvou pažitkou.
TIP: V těchto knedlíčkách není droždí skoro cítit, pochutnají si na nich i ti, kterým chuť droždí není příjemná.