Reklama
Vydatný bažantí kaldoun
Fotogalerie:

Vydatný bažantí kaldoun

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 900 g bažantích drůbků a kostí
  • 2 cibule
  • 2 kuličky nového koření
  • bobkový list
  • celý pepř
  • sůl
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Drůbky a kosti opláchneme a vložíme do studené osolené vody. Přidáme 1 cibuli a divoké koření. Přivedeme k varu a vaříme do poloměkka, potom přidáme zeleninu a dovaříme.

  2. Hotový vývar přecedíme a drůbky nakrájíme. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky.

  3. Zbylou cibuli nakrájíme, zpěníme na másle a zaprášíme moukou.  Krátce ji orestujeme, zalijeme vývarem, zamícháme a přivedeme k varu.  Polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do hotové polévky dáme nakrájené drůbky, zeleninu a uvařená vejce.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté taštičky s tvarohem

Kynuté taštičky s tvarohem

Podle receptu Milady Králové z Třebíče
Škola vaření /20.09.19
Koláče s tvarohem a povidly

Koláče s tvarohem a povidly

Bez práce nejsou koláče.

Saša (9 let) a Terezka (3 roky) Purovy, Úsov

Škola vaření /28.05.15
Kynutý koláč „Slunečnice“

Kynutý koláč „Slunečnice“

Stačí si trochu pohrát, výsledek stojí za to.

Marta Lešová, Košice

Škola vaření /04.08.14
Vaječný chléb

Vaječný chléb

Tento originální chleba v sobě skrývá vajíčkové překvapení. Je přímo ...
Škola vaření /25.12.12
Guláš z modráků a holubinek

Guláš z modráků a holubinek

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.08.18
Žemlovka naslano

Žemlovka naslano

Připravuji ji často jako jednoduchou večeři, na které si vždy všichni pochutnáme.
...
Škola vaření /04.08.11
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama