Reklama
Voňavá zlatíčka pro děti
Fotogalerie:

Voňavá zlatíčka pro děti

Alena Linhartová

Zábřeh
Moje vnučky jim říkají zlatíčka. Jsou to sice jen ‚‚obyčejné‘‘ šišky, ale když kuchyní zavoní brambory a smažená strouhanka, holkám se hned sbíhají sliny. Zlatíčka prý nikdo tak dobrá jako babička neumí.
Alena Linhartová, Zábřeh

Ingredience

  • 125 g mouka hrubá
  • 1/2 lžičky solamyl
  • strouhanka
  • 500 g brambory
  • 3-4 cibule
  • 1 vejce
  • 100 g krupice
  • 5 vajec
  • 1/8 máslo
  • 1 lečo(0,7dcl)
  • 1dcl oleja
  • 1kg jakékoli maso(nejlepší zvěřina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory opláchneme, uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme je vychladnout. Studené brambory nastrouháme najemno nebo prolisujeme, přidáme k nim mouku, krupici, solamyl, vejce, sůl a vše propracujeme. Před dalším zracováním si dáme vařit vodu se solí.
  2. krok2
    Z těsta na pomoučeném vále vytvoříme váleček. Rozkrájíme ho na stejně velké dílky a z nich uválíme šišky, které vkládáme do vařící vody. Musíme je ve vodě zamíchat, aby se nepřilepily ke dnu. Pomalu vaříme.
  3. krok3
    Mezitím na pánvi rozpustíme máslo a po zpěnění přisypeme strouhanku, kterou lehce osmahneme. Až se šišky uvaří, přecedíme je a vyválíme ve smažené strouhance. Je možné je polít rozpuštěným máslem.
  4. Přidáme sůl.vegetu,různe koření.Když všechno smícháme necháme směs stát asi hodinku a pak smažíme.Je to moc dobré.Zatím jsem vždy uspěla.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové. Alena ...
Škola vaření /06.06.14
Červená  vajíčka

Červená vajíčka

Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního ...
Škola vaření /30.03.12
Sekaná z drůbežího masa

Sekaná z drůbežího masa

Dělala jsem ji v neděli dětem, byla moc dobrá.

Zdena Novotná, Rumburk

Škola vaření /16.07.16
Babiččin cibulář

Babiččin cibulář

Vždycky všem moc chutnal, doporučuji.

Denisa Tomášová, Frýdek-Místek

Škola vaření /11.09.15
Domácí chléb

Domácí chléb

Zdravý, celozrnný. 
Alena Fenclová, Dobroměřice
Škola vaření /28.12.10
Výtečné koláčky

Výtečné koláčky

Pekla je moje babička na vesnici ke svatbám.
Jana Machová, Nepomuk
Škola vaření /22.01.09
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama