Ingredience
- 125 g mouka hrubá
- 1/2 lžičky solamyl
- strouhanka
- 500 g brambory
- 3-4 cibule
- 1 vejce
- 100 g krupice
- 5 vajec
- 1/8 máslo
- 1 lečo(0,7dcl)
- 1dcl oleja
- 1kg jakékoli maso(nejlepší zvěřina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory opláchneme, uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme je vychladnout. Studené brambory nastrouháme najemno nebo prolisujeme, přidáme k nim mouku, krupici, solamyl, vejce, sůl a vše propracujeme. Před dalším zracováním si dáme vařit vodu se solí.
-
Z těsta na pomoučeném vále vytvoříme váleček. Rozkrájíme ho na stejně velké dílky a z nich uválíme šišky, které vkládáme do vařící vody. Musíme je ve vodě zamíchat, aby se nepřilepily ke dnu. Pomalu vaříme.
-
Mezitím na pánvi rozpustíme máslo a po zpěnění přisypeme strouhanku, kterou lehce osmahneme. Až se šišky uvaří, přecedíme je a vyválíme ve smažené strouhance. Je možné je polít rozpuštěným máslem.
-
Přidáme sůl.vegetu,různe koření.Když všechno smícháme necháme směs stát asi hodinku a pak smažíme.Je to moc dobré.Zatím jsem vždy uspěla.