Reklama
Voňavá zlatíčka pro děti
Fotogalerie:

Voňavá zlatíčka pro děti

Alena Linhartová

Zábřeh
Moje vnučky jim říkají zlatíčka. Jsou to sice jen ‚‚obyčejné‘‘ šišky, ale když kuchyní zavoní brambory a smažená strouhanka, holkám se hned sbíhají sliny. Zlatíčka prý nikdo tak dobrá jako babička neumí.
Alena Linhartová, Zábřeh

Ingredience

  • 125 g mouka hrubá
  • 1/2 lžičky solamyl
  • strouhanka
  • 500 g brambory
  • 3-4 cibule
  • 1 vejce
  • 100 g krupice
  • 5 vajec
  • 1/8 máslo
  • 1 lečo(0,7dcl)
  • 1dcl oleja
  • 1kg jakékoli maso(nejlepší zvěřina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory opláchneme, uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme je vychladnout. Studené brambory nastrouháme najemno nebo prolisujeme, přidáme k nim mouku, krupici, solamyl, vejce, sůl a vše propracujeme. Před dalším zracováním si dáme vařit vodu se solí.
  2. krok2
    Z těsta na pomoučeném vále vytvoříme váleček. Rozkrájíme ho na stejně velké dílky a z nich uválíme šišky, které vkládáme do vařící vody. Musíme je ve vodě zamíchat, aby se nepřilepily ke dnu. Pomalu vaříme.
  3. krok3
    Mezitím na pánvi rozpustíme máslo a po zpěnění přisypeme strouhanku, kterou lehce osmahneme. Až se šišky uvaří, přecedíme je a vyválíme ve smažené strouhance. Je možné je polít rozpuštěným máslem.
  4. Přidáme sůl.vegetu,různe koření.Když všechno smícháme necháme směs stát asi hodinku a pak smažíme.Je to moc dobré.Zatím jsem vždy uspěla.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhlový kuba

Jáhlový kuba

Dlouhé roky jsem připravovala vánočního kubu z krupek. Byl dobrý, ale od té doby, co ...
Škola vaření /14.12.08
Caletky

Caletky

Dělala je už mamčina prababička. Mně je dvanáct a zvládnu je i já.
Nela ...
Škola vaření /11.10.11
Vepřové s celerovou omáčkou

Vepřové s celerovou omáčkou

Spousta lidí nemá celer příliš v lásce, ale když se dobře upraví, je možné si ...

Škola vaření /19.02.15
Staročeská polévka

Staročeská polévka

Před podáváním ozdob polévku snítkou kopru.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /23.11.15
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...

Škola vaření /08.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu