Reklama
Voňavá zlatíčka pro děti
Fotogalerie:

Voňavá zlatíčka pro děti

Alena Linhartová

Zábřeh
Moje vnučky jim říkají zlatíčka. Jsou to sice jen ‚‚obyčejné‘‘ šišky, ale když kuchyní zavoní brambory a smažená strouhanka, holkám se hned sbíhají sliny. Zlatíčka prý nikdo tak dobrá jako babička neumí.
Alena Linhartová, Zábřeh

Ingredience

  • 125 g mouka hrubá
  • 1/2 lžičky solamyl
  • strouhanka
  • 500 g brambory
  • 3-4 cibule
  • 1 vejce
  • 100 g krupice
  • 5 vajec
  • 1/8 máslo
  • 1 lečo(0,7dcl)
  • 1dcl oleja
  • 1kg jakékoli maso(nejlepší zvěřina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory opláchneme, uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme je vychladnout. Studené brambory nastrouháme najemno nebo prolisujeme, přidáme k nim mouku, krupici, solamyl, vejce, sůl a vše propracujeme. Před dalším zracováním si dáme vařit vodu se solí.
  2. krok2
    Z těsta na pomoučeném vále vytvoříme váleček. Rozkrájíme ho na stejně velké dílky a z nich uválíme šišky, které vkládáme do vařící vody. Musíme je ve vodě zamíchat, aby se nepřilepily ke dnu. Pomalu vaříme.
  3. krok3
    Mezitím na pánvi rozpustíme máslo a po zpěnění přisypeme strouhanku, kterou lehce osmahneme. Až se šišky uvaří, přecedíme je a vyválíme ve smažené strouhance. Je možné je polít rozpuštěným máslem.
  4. Přidáme sůl.vegetu,různe koření.Když všechno smícháme necháme směs stát asi hodinku a pak smažíme.Je to moc dobré.Zatím jsem vždy uspěla.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krém z kořenové  zeleniny

Krém z kořenové zeleniny

Krémové polévky mám nejraději. Alice Kovandová, 11 let, Příbram
Škola vaření /26.03.17
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Zahradníkova krůta

Zahradníkova krůta

Při pečení zkus přidat trochu kmínu.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /21.06.16
Bramborový závin

Bramborový závin

Možná vypadá příprava rolády dost složitě, ale díky fólii je to velmi snadné.

...
Škola vaření /14.04.17
Srdíčka pro maminku

Srdíčka pro maminku

Nezapomeň – druhá neděle v květnu patří všem maminkám.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /29.05.16
Domácí prejt

Domácí prejt

Můžeš ho i plnit do střívek a povařit.

František Dohnal, České Budějovice

Škola vaření /16.10.16
 

Nejnovější

Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži. Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
Kuřecí rizoto s baby karotkou

Kuřecí rizoto s baby karotkou

Klasika, která nikdy nezklame. Zasytí na oběd i na večeři a navíc je připravená za...

Vaříme express /25.04.17
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama