Reklama
Reklama
Voňavá rajská s rýží
Fotogalerie:

Voňavá rajská s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Ingredience

  • 1 hrnek rýže
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby sůl
  • 1 kostka bujonu
  • 1 cibule
  • 250 ml rajčatového pyré nebo 1 velký protlak
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 1 malá lžička tymiánu
  • 1 kousek celé skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si dáme samostatně vařit do osolené vroucí vody rýži. V jiném kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Trochu ji osolíme.

  2. krok2

    Postupně za stálého míchání do ní přiléváme studenou vodu a pak vše přivedeme znovu k varu.

  3. krok3

    Přidáme bujon, nakrájenou cibuli, rajčatové pyré a koření. Koření vyvaříme nejlépe v sítku, abychom ho pak nemuseli zdlouhavě vybírat.

  4. Polévku necháme vařit na mírném plameni asi 15 minut, občas zamícháme. Jakmile cibule změkne, vyndáme všechno koření a cibuli v polévce rozmixujeme. Nakonec přidáme vařenou rýži.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuře s jablky a rozmarýnem

Kuře s jablky a rozmarýnem

Nejlepší přílohou jsou vařené brambory. Jana Satinská, Frýdek-Místek
Škola vaření /19.06.12
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

Mleté maso máme vždy doma v mrazáku Babička ho kombinuje se zeleninou, karbanátky jsou ...
Škola vaření /23.09.08
Kachna v šouletu

Kachna v šouletu

Klasika, na kterou se zapomíná.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /30.06.16
Cuketová směs pod maso

Cuketová směs pod maso

Tento recept oceníš i mimo cuketovou sezonu. Směs se dá použít nejen pod maso‚ ale...
Škola vaření /13.10.11
Celozrnné rohlíčky se škvarky

Celozrnné rohlíčky se škvarky

Mám ráda celozrnné rohlíky, ale tyto jsem trochu vylepšila, protože manžel miluje ...
Škola vaření /09.07.12
Brynzové buchtičky

Brynzové buchtičky

Jsou výborné na svačinku se zeleninovým salátem nebo jako příloha, například jako ...

Škola vaření /19.05.15
 

Nejnovější

Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky. Helena Bláhová, Pelhřimov
Za pár korun /14.01.17
Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Škola vaření /13.01.17
Nutellové veverky

Nutellové veverky

Veselé postavičky zaujmou hlavně děti.

Eliška Stošková, Hodonín

Sladký život /13.01.17
Moka dortíčky

Moka dortíčky

Jaký použiješ základ krému, záleží na tobě, já dělám pudinkový. 

Eva ...

Sladký život /13.01.17
Drůbeží játra na zelenině

Drůbeží játra na zelenině

Vždy se snažím šťávu nějak vylepšit. Tahle se zeleninou se osvědčila.

Marta ...

Za pár korun /07.01.17
Plněná roláda se sýrem

Plněná roláda se sýrem

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Škola vaření /07.01.17
Kantonské kuře

Kantonské kuře

Směs kuřecího masa, rýže a zeleniny pochází z asijské kychyně.

Jana Lichá, Brno

Všehochuť /07.01.17
Játrový knedlík

Játrový knedlík

Hodí se jako pohoštění při větších sešlostech, chutná hlavně k pivu.

Ivana ...

Za pár korun /06.01.17
Srdíčková směs podle paní nadlesní

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Je možné přidat i jiné druhy srdíček.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /06.01.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
kolace

Koláče

Koláče sladké nebo slané? Ať si vzpomenete na jakýkoliv, ve speciálním vydání časopisu Pošli recept! Koláče na něj určitě najdete osvědčený recept.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama