Reklama
Voňavá rajská s rýží
Fotogalerie:

Voňavá rajská s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Ingredience

  • 1 hrnek rýže
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby sůl
  • 1 kostka bujonu
  • 1 cibule
  • 250 ml rajčatového pyré nebo 1 velký protlak
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 1 malá lžička tymiánu
  • 1 kousek celé skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si dáme samostatně vařit do osolené vroucí vody rýži. V jiném kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Trochu ji osolíme.

  2. krok2

    Postupně za stálého míchání do ní přiléváme studenou vodu a pak vše přivedeme znovu k varu.

  3. krok3

    Přidáme bujon, nakrájenou cibuli, rajčatové pyré a koření. Koření vyvaříme nejlépe v sítku, abychom ho pak nemuseli zdlouhavě vybírat.

  4. Polévku necháme vařit na mírném plameni asi 15 minut, občas zamícháme. Jakmile cibule změkne, vyndáme všechno koření a cibuli v polévce rozmixujeme. Nakonec přidáme vařenou rýži.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pečené kapustové koule

Pečené kapustové koule

Jsou šťavnaté a moc dobré. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /23.02.16
Svítek s ovocem

Svítek s ovocem

Když si na něm pochutnávám, vzpomínám na dětství.
Vlasta Zikmundová, Vrchlabí
...
Škola vaření /28.02.10
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Bez pikantní omáčky by pro mě bylo králičí maso příliš suché.

Olga Smetanová, ...

Škola vaření /13.10.16
Kuskus po staročesku

Kuskus po staročesku

Místo kuskusu můžeš použít pohanku.
Lenka Vitová, Slavkov u Brna
Škola vaření /13.01.13
Cibulové koláče

Cibulové koláče

Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za ...
Škola vaření /02.09.08
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Často přemýšlím, jakou sladkou dobrotu upeču jako moučník své rodině. Vím, že ...
Škola vaření /22.12.08
 

Nejnovější

Lahodná šarlota

Lahodná šarlota

Místo borůvek můžeme použít také jiné ovoce. Petra Fingerhutová, Kyšice
Škola vaření /23.02.17
Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jsou velmi snadné a dobré, zkus je také!

Lucie Haklová, Příbram

Vaříme express /23.02.17
Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Vynikající je také s nektarinkami nebo s broskvemi.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /23.02.17
Cheesecake s borůvkami

Cheesecake s borůvkami

Nepečená rychlá dobrůtka.

Dagmar Peřinová, Nížkov

Sladký život /23.02.17
Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím.

Alice Novotná, Benešov

Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama