Reklama
Vločková polévka se zeleninou
Fotogalerie:

Vločková polévka se zeleninou

Renáta Kožaná

Hradec nad Moravicí
Je sytá, moc dobrá a rychle hotová. V zimě je to vynikající snídaně.
Renáta Kožaná, Hradec nad Moravicí

Ingredience

  • 6-7 lžic vločky ovesné
  • 1 lžíce máslo
  • 2 l voda
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1/4 celer
  • 1 stroužek česnek
  • 1 vejce
  • 1 kostka bujón
  • dle chuti koření polévkové
  • dle chuti majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky opražíme s máslem, zalijeme je vodou a přidáme k nim nakrájenou zeleninu.
  2. Vše vaříme 1/2 hodiny, pak přidáme rozšlehané vejce, česnek a bujon a dle vlastní chuti dodáme polévkové koření a majoránku.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jelení kýta s glazovanou mrkví

Jelení kýta s glazovanou mrkví

Zvěřina má zajímavou, zcela specifickou chuť. Na podzim si jí rádi zpestříme ...
Škola vaření /25.10.16
Šťavnatý tažený závin

Šťavnatý tažený závin

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /29.09.19
Srdce na houbách

Srdce na houbách

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /04.03.19
Žitno-špaldový perník

Žitno-špaldový perník

Pečení je pro nás veliká zábava. 

Emma (3 roky) a Josef Jan (6 let) Hořčíkovi, ...

Škola vaření /28.10.12
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Rýži nasladko už dělávala moje maminka. Vnoučata ji mají ráda. Dám navrch čerstvé ...
Škola vaření /29.12.10
Dušené vepřové s tymiánem

Dušené vepřové s tymiánem

Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana ...
Škola vaření /02.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu