Reklama
Větrníčky z odpalovaného těsta
Fotogalerie:

Větrníčky z odpalovaného těsta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborné k narozeninám nebo jiným oslavám.

Marie Vodová, Vyškov

Ingredience

  • 250 ml vody
  • špetka soli
  • 90 g hery
  • 160 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 600 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 6 lžic cukru krupice
  • 110 g másla
  • podle chuti rum

Doba přípravy

Počet porcí

35

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Vodu se špetkou soli a herou uvedeme do varu, vmícháme hladkou mouku a za stálého míchání těsto odpalujeme. 

  2. Poté necháme hmotu prochladnout. Připravíme si vejce a ta vmícháme do chladné hmoty. Sáčkem s dírkou nebo zdobítkem potom stříkáme větrníčky o průměru asi 3 cm vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Necháváme rozestupy, aby se větrníčky mohly zvětšit. 

  3. Pečeme v hodně vyhřáté troubě, pod plech je vhodné umístit hrneček s vodou, větrníčky natáhnou vlhkost. Troubu při pečení neotvíráme do té doby, než větrníčky vyskočí. Ještě horké je opatrně rozřízneme ostrým nožem (nejlépe se zoubky) a půlky necháme vychladnout.  

  4. Na krém v menší části mléka rozmícháme pudinkové prášky s cukrem a vlijeme je za stálého míchání do zbylého vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí a poté chladíme ve vodní lázni. 

  5. Máslo utřeme do pěny a vyšleháme s pudinkem do hladkého krému. Dochutíme rumem. Zdobítkem všechny větrníčky naplníme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kraple se zelím

Kraple se zelím

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.18
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Podle receptu 

Petra Hnízdila z Prahy

Škola vaření /25.01.19
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Do nádivky přidej nasekanou petrželku.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Škola vaření /11.09.12
Kapr pečený na cibuli

Kapr pečený na cibuli

Další recept na nejoblíbenější českou rybu.


Anna Šušláková, Most

Škola vaření /19.03.17
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu