Reklama
Vesnická bašta
Fotogalerie:

Vesnická bašta

Martina Antalová

Odolena Voda
Hodí se jako vydatný oběd, kterým nakrmíš i větší počet strávníků.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • 1,5 kg brambory
  • 300 g rýže
  • 2 ks cibule
  • 3 ks paprika červená
  • dle potřeby petrželka
  • 1 kg krkovice vepřová
  • 1 sklenice sterilované lečo
  • dle potřeby sádlo
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je krátce vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Uvaříme rýži. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme vařenou rýži a také ji osmahneme. Promícháme ji s pokrájenou petrželkou a na nudličky nakrájenými paprikami, osolíme, opepříme.
  3. Připravíme si zavařené lečo. Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opep-říme a osmažíme na tuku.
  4. Pekáč vymažeme sádlem. Klademe do něho vrstvy připravených surovin v tomto pořadí: brambory, rýže, lečo, maso, lečo, rýže, brambory. Poslední vrstvu dle chuti osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 1,5 hodiny.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníčky

Perníčky

Podle receptu Romany Hladíkové z Brna
Škola vaření /04.12.18
Cuketová směs pod maso

Cuketová směs pod maso

Tento recept oceníš i mimo cuketovou sezonu. Směs se dá použít nejen pod maso‚ ale...
Škola vaření /13.10.11
Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní

Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní

Ještě dokonalejší budou pokapané čokoládou.

Mirka Kratochvílová, Rumburk

Škola vaření /09.05.17
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha
Škola vaření /05.11.12
Humrová pomazánka

Humrová pomazánka

Moje babička byla velmi společenská a pravidelné nedělní dýchánky u ní byly ...
Škola vaření /05.12.08
Babiččiny škvarkáče

Babiččiny škvarkáče

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /23.01.19
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama