Ingredience
- 1,5 kg brambory
- 300 g rýže
- 2 ks cibule
- 3 ks paprika červená
- dle potřeby petrželka
- 1 kg krkovice vepřová
- 1 sklenice sterilované lečo
- dle potřeby sádlo
- sůl a pepř podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je krátce vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Uvaříme rýži. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme vařenou rýži a také ji osmahneme. Promícháme ji s pokrájenou petrželkou a na nudličky nakrájenými paprikami, osolíme, opepříme.
-
Připravíme si zavařené lečo. Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opep-říme a osmažíme na tuku.
-
Pekáč vymažeme sádlem. Klademe do něho vrstvy připravených surovin v tomto pořadí: brambory, rýže, lečo, maso, lečo, rýže, brambory. Poslední vrstvu dle chuti osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 1,5 hodiny.