Reklama
Vesnická bašta
Fotogalerie:

Vesnická bašta

Martina Antalová

Odolena Voda
Hodí se jako vydatný oběd, kterým nakrmíš i větší počet strávníků.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • 1,5 kg brambory
  • 300 g rýže
  • 2 ks cibule
  • 3 ks paprika červená
  • dle potřeby petrželka
  • 1 kg krkovice vepřová
  • 1 sklenice sterilované lečo
  • dle potřeby sádlo
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je krátce vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Uvaříme rýži. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme vařenou rýži a také ji osmahneme. Promícháme ji s pokrájenou petrželkou a na nudličky nakrájenými paprikami, osolíme, opepříme.
  3. Připravíme si zavařené lečo. Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opep-říme a osmažíme na tuku.
  4. Pekáč vymažeme sádlem. Klademe do něho vrstvy připravených surovin v tomto pořadí: brambory, rýže, lečo, maso, lečo, rýže, brambory. Poslední vrstvu dle chuti osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 1,5 hodiny.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečínka z jehněčího

Pečínka z jehněčího

Velmi snadná příprava Upečeno podle receptu Petry Komárkové z Chlumce nad Cidlinou
Škola vaření /10.02.18
Hovězí maso s křenovou omáčkou

Hovězí maso s křenovou omáčkou

Omáčky moje babička umí – její křenové se žádná jiná nevyrovná.

Zita ...

Škola vaření /25.01.17
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /14.10.13
Kachna na jablkách se zelím

Kachna na jablkách se zelím

Připrav si pochutnání na neděli nebo na sváteční den. S jablky nemá ...

Škola vaření /22.06.16
Guláš ze sírovce žlutomasého

Guláš ze sírovce žlutomasého

Čerstvé houby podusím, naporcuji a z mrazničky je užívám celý rok.
Hana ...
Škola vaření /09.12.10
Zelánky

Zelánky

Babiččiny zelánky mi dodnes připomínají mé pohodové dětství.
Luděk Kovář, ...
Škola vaření /09.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu