Reklama
Vesnická bašta
Fotogalerie:

Vesnická bašta

Martina Antalová

Odolena Voda
Hodí se jako vydatný oběd, kterým nakrmíš i větší počet strávníků.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • 1,5 kg brambory
  • 300 g rýže
  • 2 ks cibule
  • 3 ks paprika červená
  • dle potřeby petrželka
  • 1 kg krkovice vepřová
  • 1 sklenice sterilované lečo
  • dle potřeby sádlo
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je krátce vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Uvaříme rýži. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme vařenou rýži a také ji osmahneme. Promícháme ji s pokrájenou petrželkou a na nudličky nakrájenými paprikami, osolíme, opepříme.
  3. Připravíme si zavařené lečo. Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opep-říme a osmažíme na tuku.
  4. Pekáč vymažeme sádlem. Klademe do něho vrstvy připravených surovin v tomto pořadí: brambory, rýže, lečo, maso, lečo, rýže, brambory. Poslední vrstvu dle chuti osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 1,5 hodiny.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí chléb

Domácí chléb

Zdravý, celozrnný.  Alena Fenclová, Dobroměřice
Škola vaření /28.12.10
Jáhly se zelím

Jáhly se zelím

Pochutnej si zdravě a jako za starých časů.
Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /09.04.09
Makové vdolečky

Makové vdolečky

Kynuté makové vdolečky, které se hodí výborně k zakousnutí, a také jako pečivo ke ...

Škola vaření /02.05.12
Hvězdy z koblihového těsta

Hvězdy z koblihového těsta

Jsou tak nadýchané, že se na jazyku jen rozplynou. 

Hana Fialková, Pardubice

Škola vaření /09.11.16
Slaný závin II

Slaný závin II

Jeho chuť si zamiluješ.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Škola vaření /08.12.08
CHlupaté knedlíky se zelím

CHlupaté knedlíky se zelím

Recept je rychlý, výborný a nezevšední.    

Lída Košíková, Praha

Škola vaření /19.10.12
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Punčové řezy

Punčové řezy

Romana Borýsková, Jevíčko

Sladký život /22.11.17
Neobvyklé tiramisu

Neobvyklé tiramisu

Martina Beranová, Hruškové Dvory

Sladký život /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama