Reklama
Veselá vajíčka
Fotogalerie:

Veselá vajíčka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Linecké cukroví ve velikonočním stylu.


Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • 280 g hladké mouky
  • 180 g hery
  • 1 vejce
  • 80 g cukru moučky
  • podle potřeby višňová marmeláda
  • na posypání cukr

Doba přípravy

Počet porcí

16-20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, hery, vajec a cukru vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout
    na chladném místě.

  2. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrájíme oválky, do poloviny z nich vykrájíme různé
    tvary. Pečeme asi 15 minut při 180 °C, vychladlé slepíme marmeládou a pocukrujeme.

Tip redakce

Část slepovaných vajíček můžeš namáčet v čokoládové polevě. Tu připravíš tak, že nad vodní lázní rozmícháš hořkou (nebo jinou podle vlastní volby) čokoládu s tukem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guláš s houbami

Guláš s houbami

Nejlepší je pěkně hustý a kořeněný. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /03.07.14
Uzenářská  směs

Uzenářská směs

Pořádné jídlo, které zaručeně zažene hlad.

Rudolf Kračmar, Praha

Škola vaření /26.01.17
Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Touto vynikající lahůdkou stoprocentně uděláš radost všem, kdo mají rádi zákusky ...
Škola vaření /17.10.11
Koblihy

Koblihy

Podle receptu

Valérie Vinklové z Prahy

Škola vaření /14.02.18
Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Je to asi nejjednodušší omáčka, kterou znám.

Irena Gvozdková, Sušice

Škola vaření /22.09.17
Ledvinkové ragú

Ledvinkové ragú

Pokud máš doma uzenou papriku, můžeš zkusit trochu do ragú přidat.

Aneta ...

Škola vaření /03.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu