Reklama
Vepřový kotlík
Fotogalerie:

Vepřový kotlík

David Jílek

Praha
Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 500 g maso vepřové
  • 2 cibule velká
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 kapie nakládaná
  • 1/2 pórek
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce sádlo
  • dle potřeby jíška instantní tmavá
  • špetka sůl
  • špetka pepř červený
  • 1 kostka masox

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme ve větším hrnci na rozehřátém sádle dozlatova. Potom k cibuli přidáme lžičku papriky a na kostky nakrájené vepřové maso a orestujeme je.
  2. krok2 K masu přidáme nakrájenou a očištěnou papriku s pórkem.
  3. krok3 Celou směs zalijeme 1 l vody, přidáme kostku masoxu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.
  4. Když je maso měkké, přidáme k němu sterilovaný hrášek a promícháme. Pak omáčku zahustíme instantní jíškou a necháme ještě pár minut probublat.
  5. Dochutíme ji pokud možno čerstvě umletým červeným pepřem a solí. Hotové jídlo podáváme dozdobené čerstvým rozmarýnem. Nejlepší je s pečivem nebo brambory.
     
    TIP: Pokud nerada používáš instantní jíšku, v hrnečku dobře promíchej 1 lžíci hladké mouky s vodou. Vlij do omáčky a povař.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Domácí jsou velmi chutné, přitom to není nic složitého ani pro začínající kuchařky....
Škola vaření /26.04.15
Králík na černo

Králík na černo

Tento recept se u nás dědí již několik generací.

Alena Klírová, Mýto

Škola vaření /12.08.12
Kulajda

Kulajda

Co rodina, to jiná verze této jihočeské polévky.

Alena Vytisková, Přelouč

Škola vaření /24.10.17
Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /08.03.18
Knedlíky s cibulovým zelím

Knedlíky s cibulovým zelím

Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina ...
Škola vaření /25.01.10
Jablečný závin

Jablečný závin

Velmi laciný recept na těsto, ze kterého jsou hned tři záviny.
Jana Cibulová, Cheb
...
Škola vaření /23.01.11
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama