Reklama
Vepřový kotlík
Fotogalerie:

Vepřový kotlík

David Jílek

Praha
Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 500 g maso vepřové
  • 2 cibule velká
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 kapie nakládaná
  • 1/2 pórek
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce sádlo
  • dle potřeby jíška instantní tmavá
  • špetka sůl
  • špetka pepř červený
  • 1 kostka masox

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme ve větším hrnci na rozehřátém sádle dozlatova. Potom k cibuli přidáme lžičku papriky a na kostky nakrájené vepřové maso a orestujeme je.
  2. krok2 K masu přidáme nakrájenou a očištěnou papriku s pórkem.
  3. krok3 Celou směs zalijeme 1 l vody, přidáme kostku masoxu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.
  4. Když je maso měkké, přidáme k němu sterilovaný hrášek a promícháme. Pak omáčku zahustíme instantní jíškou a necháme ještě pár minut probublat.
  5. Dochutíme ji pokud možno čerstvě umletým červeným pepřem a solí. Hotové jídlo podáváme dozdobené čerstvým rozmarýnem. Nejlepší je s pečivem nebo brambory.
     
    TIP: Pokud nerada používáš instantní jíšku, v hrnečku dobře promíchej 1 lžíci hladké mouky s vodou. Vlij do omáčky a povař.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurkové řezy s mrkví

Okurkové řezy s mrkví

Tento recept používám už dlouhá léta, všichni moje okurky chválí. Petr Dudek, ...
Škola vaření /22.08.16
Karbanátky s kedlubnovým zelím

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové.

Alena ...

Škola vaření /06.06.14
Babiččin koláč se žmolenkou

Babiččin koláč se žmolenkou

Stejný, jako znáš od své babičky.

Aneta Gaťková, Olomouc

Škola vaření /31.05.17
Krupicový nákyp

Krupicový nákyp

Poněkud netradiční receptura nákypu.
Alena Kašpárková, Ostrava
Škola vaření /23.07.10
Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také ...
Škola vaření /29.06.13
Krůtí kaldoun s knedlíčky

Krůtí kaldoun s knedlíčky

Pokud nemáš drůbky, použij krůtí krky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.06.15
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama