Reklama
Vepřový kotlík
Fotogalerie:

Vepřový kotlík

David Jílek

Praha
Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 500 g maso vepřové
  • 2 cibule velká
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 kapie nakládaná
  • 1/2 pórek
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce sádlo
  • dle potřeby jíška instantní tmavá
  • špetka sůl
  • špetka pepř červený
  • 1 kostka masox

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme ve větším hrnci na rozehřátém sádle dozlatova. Potom k cibuli přidáme lžičku papriky a na kostky nakrájené vepřové maso a orestujeme je.
  2. krok2 K masu přidáme nakrájenou a očištěnou papriku s pórkem.
  3. krok3 Celou směs zalijeme 1 l vody, přidáme kostku masoxu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.
  4. Když je maso měkké, přidáme k němu sterilovaný hrášek a promícháme. Pak omáčku zahustíme instantní jíškou a necháme ještě pár minut probublat.
  5. Dochutíme ji pokud možno čerstvě umletým červeným pepřem a solí. Hotové jídlo podáváme dozdobené čerstvým rozmarýnem. Nejlepší je s pečivem nebo brambory.
     
    TIP: Pokud nerada používáš instantní jíšku, v hrnečku dobře promíchej 1 lžíci hladké mouky s vodou. Vlij do omáčky a povař.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý. Jarmila Otřísalová, Staré ...
Škola vaření /22.08.17
Jihočeská zadělanka

Jihočeská zadělanka

Vhodnou přílohou jsou houbové placky nebo bramboráky.

Olga Vacková, Louny

Škola vaření /10.11.13
Plněné brambory

Plněné brambory

Máme je rádi s uzeným masem.
Jana Motlová,
Kralupy nad Vltavou
...
Škola vaření /21.01.09
Knedlíky s uzeninou

Knedlíky s uzeninou

Naše oblíbené jídlo na sobotní oběd.
Hana Katzerová, Lanškroun
Škola vaření /12.07.12
Křesné placky

Křesné placky

Lze je jíst samotné nebo plnit špenátem, masovou směsí či tvrdým sýrem, někdy je sypu...

Škola vaření /15.10.16
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Podáváme s kysaným zelím a s cibulkou.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu