Reklama
Vepřový guláš s fazolemi
Fotogalerie:

Vepřový guláš s fazolemi

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Dobrým gulášem nasytíte partu kamarádů na jeden zátah!

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 700 g vepřové plecko
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • 4 stroužky česnek
  • 3 ks červená cibule
  • 300 g červené sterilizované fazole
  • 100 g rajčatový protlak
  • 50 g slanina
  • dle chuti mletá sladká paprika, rozmarýn, sůl
  • dle potřeby olej, vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibule a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova. Červené fazole slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2.  K opečené cibulce přidáme slaninu, necháme vyškvařit a pak hned vmícháme nakrájené maso, které orestujeme, zaprášíme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a dusíme doměkka.
  3. Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a ochutíme sojovou omáčkou. Provaříme asi ještě 5 minut, pak vmícháme fazole, dochutíme solí a servírujeme s pečivem nebo houskovým knedlíkem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahůdkové domácí škvarky

Lahůdkové domácí škvarky

Mohou se přidat třeba do halušek. Marie Ospalíková, Kroměříž
Škola vaření /05.02.13
Chlebová štóla

Chlebová štóla

Kdykoliv upeču tento chleba‚ tak se po něm jen zapráší.
Vladimíra Wagnerová, ...
Škola vaření /03.02.11
Celozrnná jablečná bábovka

Celozrnná jablečná bábovka

Díky celozrnné mouce má úplně jinou chuť.
Jirka Fikejz,
Ústí nad Orlicí
Škola vaření /17.01.11
Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palec je část vepřové panenky oddělená od kýty.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /29.05.12
Srdíčka pro maminku

Srdíčka pro maminku

Nezapomeň – druhá neděle v květnu patří všem maminkám.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /29.05.16
Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto připravuji, když mi zbude uzené.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /12.05.10
 

Nejnovější

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
Kuřecí rolka se sýrem, šunkou a pomeranči
Všehochuť /15.08.18
Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný

Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska

Sladký život /15.08.18
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama