Dobrým gulášem nasytíte partu kamarádů na jeden zátah!
Tereza Mrowiecová, Karviná
Ingredience
- 700 g vepřové plecko
- 2 lžíce sojová omáčka
- 4 stroužky česnek
- 3 ks červená cibule
- 300 g červené sterilizované fazole
- 100 g rajčatový protlak
- 50 g slanina
- dle chuti mletá sladká paprika, rozmarýn, sůl
- dle potřeby olej, vývar
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibule a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova. Červené fazole slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky.
-
K opečené cibulce přidáme slaninu, necháme vyškvařit a pak hned vmícháme nakrájené maso, které orestujeme, zaprášíme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a dusíme doměkka.
-
Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a ochutíme sojovou omáčkou. Provaříme asi ještě 5 minut, pak vmícháme fazole, dochutíme solí a servírujeme s pečivem nebo houskovým knedlíkem.