Reklama
Vepřový guláš s fazolemi
Fotogalerie:

Vepřový guláš s fazolemi

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Dobrým gulášem nasytíte partu kamarádů na jeden zátah!

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 700 g vepřové plecko
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • 4 stroužky česnek
  • 3 ks červená cibule
  • 300 g červené sterilizované fazole
  • 100 g rajčatový protlak
  • 50 g slanina
  • dle chuti mletá sladká paprika, rozmarýn, sůl
  • dle potřeby olej, vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibule a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova. Červené fazole slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2.  K opečené cibulce přidáme slaninu, necháme vyškvařit a pak hned vmícháme nakrájené maso, které orestujeme, zaprášíme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a dusíme doměkka.
  3. Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a ochutíme sojovou omáčkou. Provaříme asi ještě 5 minut, pak vmícháme fazole, dochutíme solí a servírujeme s pečivem nebo houskovým knedlíkem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachnička se zelím

Kachnička se zelím

Česká klasika, která se nikdy nepřejí. Eva Součková, Řevnice
Škola vaření /09.12.13
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
Špenát s mletým masem

Špenát s mletým masem

Jídlo mě naučila manželova maminka.
Stanislava Malcová, Velké Meziříčí
Škola vaření /12.01.12
Bramborové "bařky"

Bramborové "bařky"

Dávám přednost levným, rychlým a jednoduchým jídlům.
Dana Bejčková, Duchcov
Škola vaření /23.09.08
Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Moje babička Eva výborně pekla. Na její moučníky vzpomínáme dodnes.
Lenka ...
Škola vaření /19.10.10
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu