Reklama
Reklama
Vepřový guláš s fazolemi
Fotogalerie:

Vepřový guláš s fazolemi

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Dobrým gulášem nasytíte partu kamarádů na jeden zátah!

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 700 g vepřové plecko
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • 4 stroužky česnek
  • 3 ks červená cibule
  • 300 g červené sterilizované fazole
  • 100 g rajčatový protlak
  • 50 g slanina
  • dle chuti mletá sladká paprika, rozmarýn, sůl
  • dle potřeby olej, vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibule a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova. Červené fazole slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2.  K opečené cibulce přidáme slaninu, necháme vyškvařit a pak hned vmícháme nakrájené maso, které orestujeme, zaprášíme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a dusíme doměkka.
  3. Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a ochutíme sojovou omáčkou. Provaříme asi ještě 5 minut, pak vmícháme fazole, dochutíme solí a servírujeme s pečivem nebo houskovým knedlíkem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzené rizoto

Uzené rizoto

Je úplně obyčejné, ale moc dobré. Květa Šindelářová, Praha
Škola vaření /21.03.14
Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží...


Lenka Čajková, Velká nad Veličkou

Škola vaření /23.03.17
Vánoční medové perníčky

Vánoční medové perníčky

Zdobení perníčků je sice poněkud pracné, každý rok si říkám, že příští Vánoce ...
Škola vaření /12.11.08
Štědračka

Štědračka

Solíme zásadně až ke konci vaření, luštěniny by jinak pomalu měkly, nebo by ...

Škola vaření /29.11.16
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Česnekové brambory

Česnekové brambory

K večeři nemusí být jen jídla z masa. Toto je dobré při virózách.
Jana Remková, ...
Škola vaření /14.02.11
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama