Levné a dobré jídlo, komu vadí tučný bůček, nahradí ho libovým pleckem.
Tereza Jahodová, Kroměříž
Ingredience
- 500 g vepřového boku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- trocha soli a pepře
- 1 masox
- 400 g mrkve
- 2 lžíce hladké mouky
- trocha cukru
- 1 lžička citronové šťávy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Cibuli opečeme na oleji dohněda, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Rozdrobíme kostku masoxu, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
-
K téměř měkkému masu přidáme mrkev a dál dusíme. Jakmile mrkev trochu změkne, zahustíme směs moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a necháme 10 minut provařit. Pokrm dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a podáváme.