Nejklasičtější klasika.
Andrea Domaníková, Třinec
Ingredience
- 600 g vepřová plec
- 1 cibule
- sůl, kmín, pepř, olej
- 4 stroužky česnek
- jeden sáček kyselé zelí
- 1 brambor
- 150 g anglická slanina
- olej, cibule
- 600 g brambory
- 1 vejce
- 200 g hrubá mouka
- lžička sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín. Do zapékací mísy dáme olej, nakořeněné maso, cibuli a česnek. Pečeme do změknutí.
-
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, přidáme kyselé zelí, podlejeme vodou a po 20 minutách zahustíme nastrouhaným bramborem.
-
Uvaříme brambory ve slupce, po vychladnutí nastrouháme, přidáme vejce, sůl a mouku. Poté vytvoříme válečky a vaříme asi 20 minut v osolené vodě.