Reklama
Reklama
Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem
Fotogalerie:

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Andrea Domaníková
Andrea Domaníková
Třinec

Nejklasičtější klasika.

Andrea Domaníková, Třinec

Ingredience

  • 600 g vepřová plec
  • 1 cibule
  • sůl, kmín, pepř, olej
  • 4 stroužky česnek
  • jeden sáček kyselé zelí
  • 1 brambor
  • 150 g anglická slanina
  • olej, cibule
  • 600 g brambory
  • 1 vejce
  • 200 g hrubá mouka
  • lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín. Do zapékací mísy dáme olej, nakořeněné maso, cibuli a česnek. Pečeme do změknutí.
  2. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, přidáme kyselé zelí, podlejeme vodou a po 20 minutách zahustíme nastrouhaným bramborem.
  3. Uvaříme brambory ve slupce, po vychladnutí nastrouháme, přidáme vejce, sůl a mouku. Poté vytvoříme válečky a vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marmeládová směska

Marmeládová směska

Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce. ...
Škola vaření /19.11.10
Kakaový beránek

Kakaový beránek

Kolem krku mu uvaž elegantní mašličku.


Tereza Neubauerová, Písek

Škola vaření /11.03.17
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Fleky s uzeným

Fleky s uzeným

Jednoduchý, rychlý a vydatný oběd.
Otto Plášek, Brno
Škola vaření /25.08.10
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Tento recept miluje celá rodina!
Ester Kindlová, Svitavy
Škola vaření /12.04.12
Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /03.03.18
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama