Reklama
Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem
Fotogalerie:

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Andrea Domaníková
Andrea Domaníková
Třinec

Nejklasičtější klasika.

Andrea Domaníková, Třinec

Ingredience

  • 600 g vepřová plec
  • 1 cibule
  • sůl, kmín, pepř, olej
  • 4 stroužky česnek
  • jeden sáček kyselé zelí
  • 1 brambor
  • 150 g anglická slanina
  • olej, cibule
  • 600 g brambory
  • 1 vejce
  • 200 g hrubá mouka
  • lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín. Do zapékací mísy dáme olej, nakořeněné maso, cibuli a česnek. Pečeme do změknutí.
  2. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, přidáme kyselé zelí, podlejeme vodou a po 20 minutách zahustíme nastrouhaným bramborem.
  3. Uvaříme brambory ve slupce, po vychladnutí nastrouháme, přidáme vejce, sůl a mouku. Poté vytvoříme válečky a vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječný chléb

Vaječný chléb

Tento originální chleba v sobě skrývá vajíčkové překvapení. Je přímo ...
Škola vaření /25.12.12
Švestková omáčka

Švestková omáčka

Bez ní si Vánoce nedovedu představit. Omáčka se podává na Štědrý den‚ ale my si na ...
Škola vaření /08.12.12
Bulky s česnekem

Bulky s česnekem

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Škola vaření /07.02.18
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Anglická slanina králičí maso provoní.


Jana Prokopová, Dolní Město

Škola vaření /20.03.17
Bramborový knedlík s paprikovým zelím

Bramborový knedlík s paprikovým zelím

Trochu neobvyklý, ale výborný recept na zelí.
Petra Papežová, Teplice
Škola vaření /14.11.11
Kopřivová nádivka

Kopřivová nádivka

Mladé kopřivy jí dodají zajímavou chuť i vůni a získá díky nim i na vláčnosti.


...

Škola vaření /31.03.17
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama